Statul de drept CONTROLAT de servicii secrete și procurori și FOLOSIT de ambele tabere, în detrimentul cetățeanului. CORNEL NISTORESCU susține demersul lui Rudolph Giuliani

Statul de drept CONTROLAT de servicii secrete și procurori și FOLOSIT de ambele tabere, în detrimentul cetățeanului. CORNEL NISTORESCU susține demersul lui Rudolph Giuliani
Publicat: 29/08/2018, 08:54
Actualizat: 25/03/2019, 19:20

Iată textul integral al scrisorii publice a jurnalistului Cornel Nistorescu:

Domnule Rudolph W. Giuliani,

Sunt un jurnalist român și vă scriu (sper să o facă și alți compatrioți) pentru că țara mea nu vă poate răspunde. Este împărțită în două tabere, orbite de dorința de a se birui una pe cealaltă și de a deține controlul asupra instituțiilor statului român. După ce ambasadorul României la Washington a încercat să vă minimalizeze apelul, el fiind unul dintre autorii nefericitului mecanism de control asupra justiției și asupra societății, mă simt obligat să mă alătur demersului dumneavoastră. El și președinții României, actualul și precedentul, sunt mulțumiți de dezastrul provocat de protocoalele încheiate, de eficiența nefastă a acestora asupra inamicilor politici, de controlul asupra justiției, economiei și asupra societății civile.

Domnule Rudolph Giuliani, cîțiva politicieni și ofițeri de servicii secrete au preluat și rafinat practici ale fostelor servicii secrete comuniste și au creat o mașinărie care afectează nu doar justiția și statul de drept din țara mea.

Comportamentul de tip totalitar s-a extins în economie, împiedicînd dezvoltarea țării, dirijînd jocul politic în presă, în ONG-uri. Mecanismul pe care îl vizați în scrisoarea dumneavoastră controlează întreaga societate, de la partide politice la finanțe, primării și comunități modeste.

România a rămas din comunism cu un inegalabil know-how în materie de manipulare și diversiune, capabil să mimeze butaforic instituții, cariere, biografii, parteneriate, legi și proceduri. Autorii acestui mecanism aparent democratic, dar în esență totalitar au și început să minimalizeze semnalul dumneavoastră în numele unui dirijat stat de drept care apără doar interesele lor și prosperitatea familiilor lor. Corupția împotriva căreia se fac că luptă vedetele politicii și capii serviciilor și ai DNA-ului este aceeași. Adică în rîndul procurorilor, al unei părți nu tocmai neglijabile din funcționari ai justiției și judecători sau din rîndul ofițerilor de rang înalt din serviciile secrete. Cu toții folosesc orchestrat instituțiile pentru eliminarea adversarilor sau pentru preluarea controlului asupra unor valori economice. Credeți sau nu, în România europeană și democratică, parteneră a SUA, nici achiziția de hîrtie igienică de la ministere nu este cu adevărat liberă și într-o competiție economică onorabilă. Dacă nu ești tolerat de oamenii acestui tip de stat, nu exiști.

Sunteți faimos pentru succesele obținute în combaterea mafiei. Domnule Giuliani, dacă mafioții investigați de dumneavoastră ar fi avut și o experiență românească, ați fi trudit încă la depistarea și pedepsirea lor. Nu exagerez, domnule Giuliani! În România așa-zis democratică se contrafac probe, se inventează martori, se storc informații și se truchează licitații electronice ale statului român. La noi, justiția nu face investigații decît prin mecanismele serviciilor secrete.

Nu știu, domnule Giuliani, câți dintre condamnați sunt victimele acestor practici. Unul, zece sau o mie! Dar am văzut oameni nevinovați lucrați de serviciile secrete și de procurorii DNA, din păcate, susținuți și de unii funcționari ai Ambasadei SUA la București.

O pătură de aventurieri și oportuniști controlează politica țării mele și o folosesc numai în interes personal, lăsînd nevoile comunității la cheremul eternității.

Serviciile secrete care vă contestă gestul și diplomații români conectați la acestea fac parte din același mecanism vicios de putere. Au fabricile și societățile lor comerciale care sunt protejate de orice control de fiscalitate și legalitate. Au oamenii lor în partidele politice, în parchete, în judecătorii și în controlul fiscal din România. Sute și sute de ofițeri au fost înrolați în aceste instituții publice pentru ca nu cumva poporul român să comită naivități sau fraude. Statul totalitar român are o esență nedemocratică. Cetățeanul este suspectat de o incapacitate de tip comunist de a-și apăra țara, de a despărți binele de rău, de a se comporta democratic. În fapt, este victima gîndirii acestor oameni încă legați de trecut.

Acest mecanism românesc de tip totalitar, deep state, „statul paralel”, cum mai este numit, stăpînește arta de a amăgi populații, instituții, dar și marile puteri. Este supersofisticat în speculat slăbiciuni sau naivitatea celor care ajung prin părțile noastre. Această mașinărie nedemocratică și acest comportament de tip totalitar a fost perfecționat cu sprijin extern și ancorat în instituții europene și euroatlantice. Uneori, nici nu știți cine vă caută, cine vă scrie sau cu cine vorbiți!

Domnule Rudolph Giuliani, nu ați greșit cu nimic. Chiar dacă demersul dumneavoastră a pornit de la sesizarea unei persoane sau a unui grup, mergeți mai departe, fenomenul vizat atingînd cea mai mare parte din populația României.

Statul de drept controlat de servicii secrete și procurori există și este folosit de ambele tabere, în detrimentul cetățeanului, în ciuda faptului că zilnic se pot auzi declarații de dragoste și devotament.

Cu prețuire,

Cornel Nistorescu

Director ziarul Cotidianul

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Răspunsul lui Francisc Doboș, după ce IPS Teodosie a spus că la ortodocși „vine lumina”...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Horoscop. Cei mai încăpățânați nativi din zodiac: nu ascultă pe nimeni, indiferent de greșeli
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Explozie uriașă la 6:30 A.M. Primul bilanț: 11 morți
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...