Stroe, primul liberal care îl susține public pe Tăriceanu: Decizia lui Antonescu e greșită

Stroe, primul liberal care îl susține public pe Tăriceanu: Decizia lui Antonescu e greșită
Publicat: 26/02/2014, 17:58

Vicepreședintele PNL Radu Stroe a anunțat că se solidarizează cu demersul lui Călin Popescu Tăriceanu, susținând că este necesară o reanalizare a deciziei Delegației Permanente a PNL în privința USL și că este vorba de o decizie greșită deoarece mai sunt posibile negocieri cu PSD.

„Mă solidarizez cu ieșirea domnului Tăriceanu de astăzi, covingerea mea intimă este că trebuia făcut acest lucru pentru că toți aleșii locali ai PNL, tot activul de partid al PNL trebuie să știe de direcția în care mergem. Este un lucru, sigur că da, care deranjează conducerea partidului, sunt convins de lucrul ăsta, dar în același timp noi avem obligația să spunem aleșilor noștri locali, activului nostru de partid, că este o eroare care s-a produs și oamenii trebuie să știe acest lucru. Dacă vor accepta sau nu vor accepta deciziile luate, este o problemă a noastră, a tuturor. Dacă însă vor înțelege haosul în care ne ducem și ca partid, dar nu ascund faptul că și instabilitatea guvernamentală poate surveni în perioada imediat următoare, noi suntem responsabili pentru toate lucrurile acestea și din acest motiv am găsit de cuviință să mergem mai departe, să încercăm să facem să meargă USL”, a susținut Stroe, într-o intervenție telefonică la România TV.

El a susținut că s-a adresat în Delegația Permanentă aleșilor locali care sunt membri ai acestui for, precizând că nu știe dacă au avut informația necesară pentru decizia luată.

„Eu cred că este o decizie greșită, evident că ce a hotărât Delegația Permanentă până una alta rămâne valabil, datoria noastră este să facem să înțeleagă partidul că drumul e greșit și să găsim o modalitate ca și domnul președinte Antonescu și conducerea partidului să reanalizeze, să rediscute în partid, pentru că întotdeauna este o cale de negociere”, a menționat Stroe.

Deputatul PNL a mai spus că viitorul Guvern Ponta va prelua programul USL în noua formulă.

El a avertizat că există riscul ca PNL să se întoarcă la 7-10 procente în preferințele electorale, iar candidatura lui Crin Antonescu la prezidențiale ar fi „trecută dacă se merge pe acest drum”.

Fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a fost marți la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre păstrarea USL.

Înaintea acestei discuții, într-o conferință de presă, Tăriceanu a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marți și să revină în USL, el precizând că miercuri dimineață a avut o discuție cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat că dorește continuarea USL „în actuala formulă”.

„Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmații false, a unor afirmații greșite care au fost furnizate colegilor mei și aceștia au fost induși în eroare. Am vorbit dimineață cu Victor Ponta și l-am întrebat dacă dorește să continuăm proiectul USL și mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. În actuala formă, subliniez. Așadar, îmi permit să fac un apel către președintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care o luat-o ieri și drept urmare să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu.

El a transmis un mesaj direct către liderul PNL, căruia i s-a adresat cu formula „dragă Crin”.

„Dragă Crin, dacă tu nu-ți vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-și mențină toate angajamentele luate în cadrul USL, față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și un lucru foarte important, susținerea unui candidat liberal la Președinția României”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că, după conferința de presă, va merge să se întâlnească cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta în mod direct solicitările sale.

Călin Popescu Tăriceanu, Cristian David, Radu Stroe și Ioan Ghișe s-au numărat printre liberalii care s-au exprimat împotriva ruperii USL la momentul votului din Delegația Permanentă a PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...