SUA sancționează agenții operativi și finanțatorii Hamas. Cine e pe lista Statelor Unite?

SUA sancționează agenții operativi și finanțatorii Hamas. Cine e pe lista Statelor Unite?
Publicat: 18/10/2023, 16:36

În urma atacului terorist asupra Israelului, Trezoreria Statelor Unite a anunțat că va sancționa o serie de agenți Hamas și finanțatori ai acestora. Anunțul oficial a fost făcut în timp ce liderul american se află la Tel Aviv.

Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA a impus sancțiuni asupra a zece membri cheie ai grupării teroriste Hamas, agenți și finanțatori din Gaza și din alte părți, inclusiv Sudan, Turcia, Algeria și Qatar. Este vorba despre persoane care gestionează active dintr-un portofoliu secret de investiții Hamas, un finanțator din Qatar, cu legături strânse cu regimul iranian, un comandant cheie al Hamas.

Statele Unite iau măsuri rapide și decisive pentru a viza finanțatorii Hamas, după masacrul inadmisibil al civililor israelieni, inclusiv al copiilor, a declarat secretarul de Trezorerie, Janet L. Yellen.

Trezoreria SUA are o istorie lungă de a perturba efectiv finanțarea terorii și nu vom ezita să ne folosim instrumentele împotriva Hamas. Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a le refuza teroriștilor Hamas capacitatea de a strânge și de a folosi fonduri pentru a comite atrocități și a teroriza poporul Israel. Aceasta include impunerea de sancțiuni și coordonarea cu aliații și partenerii pentru a urmări, îngheța și confisca orice bunuri legate de Hamas în jurisdicțiile lor.

Ca urmare a acțiunii, toate proprietățile persoanelor desemnate, care se află în Statele Unite sau în posesia sau controlul persoanelor din SUA, sunt blocate și trebuie raportate la OFAC. În plus, sunt de asemenea blocate orice entități care sunt deținute, direct sau indirect, individual sau agregat, în proporție de 50% sau mai mult de una sau mai multe persoane vizate de sancțiuni.

Cine se află pe lista Trezoreriei americane?

Musa Muhammad Salim Dudin (Dudin) este un membru al Biroului Politic al Hamas și al Oficiului de Investiții din Cisiordania și este responsabil de negocierile pentru eliberarea membrilor Hamas din închisoare. A lucrat direct cu liderul desemnat al Hamas, Yahya Ibrahim Hassan Sinwar.

Dudin a reprezentat public și a vorbit în numele organizației teroriste. A primit zeci de mii de dolari de la șeful adjunct al Biroului Politic Salih al-Aruri și a folosit aceste fonduri pentru a cumpăra o varietate de arme, folosite în atacuri teroriste mortale care au dus la moartea soldaților israelieni.

Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair (Hamza) este un finanțator al Hamas din Sudan, care a gestionat numeroase companii din portofoliul de investiții al Hamas și a fost anterior implicat în transferul a aproape 20 de milioane de dolari către Hamas, inclusiv fonduri trimise direct lui Mahir Jawad Yunis Salah, un senior.

Hamza a facilitat fonduri pentru Hamas printr-o rețea de companii mari din Sudan. Rețeaua folosită de Hamza pentru a spăla bani și a genera venituri pentru Hamas include Al Rowad Real Estate Development, cu sediul în Sudan. Hamza are legături de lungă durată cu finanțarea terorismului, inclusiv legături istorice cu companiile legate de Al-Qaeda și Osama bin Laden din Sudan.

Amer Kamal Sharif Alshawa (Alshawa), Ahmed Sadu Jahleb (Jahleb), Aiman Ahmad Al-Duwaik (al-Duwaik) și Walid Mohammed Mustafa Jadallah (Jadallah) sunt agenți Hamas și fac parte din rețeaua de investiții a Hamas în Turcia și Algeria.

Până în prezent, Trezoreria a vizat aproape 1.000 de persoane și entități legate de terorism și finanțarea terorismului de către regimul iranian și împuterniciții săi, inclusiv Hamas, Hezbollah și alte grupuri teroriste aliniate Iranului din regiune.

CITEȘTE ȘI:

China înregistrează creștere economică peste estimări, dar menține prudența, pe fondul tensiunilor geopolitice și al riscurilor sistemice

VIDEO | Putin și-a plimbat valiza nucleară la Beijing. Nici un Țar al Rusiei nu pleacă „la plimbare” fără servieta ucigașă „Ceghet”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată