Suciu, despre Iohannis: „Electoratul îi FUGE de sub picioare, dacă e să mă refer la USR-PLUS”

Redactor:
Diana Grigore
Suciu, despre Iohannis: „Electoratul îi FUGE de sub picioare, dacă e să mă refer la USR-PLUS”
Daniel Suciu a declarat, vineri, că președintele Klaus Iohannis e într-o campanie electorală permanentă și încearcă să fie violent, aspect care nu îl caracterizează. Ministrul Dezvoltării a precizat că șeful statului pierde din electorat odată cu apariția alianței 2020 USR-PLUS.

„Domnul președinte a venit astăzi la Summit-ul organizat de ministerul pe care îl conduc și de către Guvernul României, a vorbit despre președinția României lăsând cumva să se înțeleagă că este foarte responsabil de lucrurile bune care se întâmplă. Nu, domnia sa a făcut și face tot ce se poate să ne blocheze. Nu s-a referit nicio secundă la performanța Guvernului în ceea ce privește închiderea dosarelor și a Președinției rotative. Domnul președinte face ceea ce pe noi deja nu se mai surprinde. Este într-o canmpanie electorală permanentă. Ne-a tărăgănat și ne-a blocat cu bugetul așa cum știți cu totții. Domnul președinte, ca să evit cuvântul minciună, face tot ceea ce ține de domnia sa să își hrănească sau să hrănească electoratul care începe să îi fugă de sub picioare dacă e să mă refer la cei de la USR și PLUS. Trebuie să fie foarte virulent și foarte viollent, sincer nu îi șade bine. Cred că este orice, dar mai puțin un președinte responsabil”, a declarat Daniel Suciu, vineri, la Parlament.

Întrebat dacă PSD nu a întârziat cu bugetul de stat pentru anul 2019, Suciu a răspuns: „Cu toții am întârziat”.

Ministrul Dezvoltării a criticat decizia președintelui Klaus Iohannis de a se alătura protestului #șîeu.

„Am văzut o chestiune care trebuia să fie foarte responsabilă din partea președintelui apropo de meciuri și de ping pongul domniei sale cu bugetul a ales să spună #șîeu. Eu spun că Guvernul României astăzi, cred că la ora 12,30, prin ministrul Transporturilor demarează primul tronson al autostrăzii Moldova prin centura de patru benzi a Bacăului și cred că orice politician responsabil ar trebui să fie puțin mai introspectiv să vadă dacă a fost într-o poziție de demnitate publică și a făcut ceva pentru a avea România autostrăzi, iar dacă background-ul este pozitiv abia atunci poate să acuze pe ceilalți. România și Guvernul României fac tot ceea ce este nevoie ca să demarăm construcția de autostrăzi. Veștile sunt bune. Începem astăzi cu Bacăul. Nu vreau să discut despre populismul președintelui care a semnat pentru pria oară un proiect de lege care a fost aprobat în Parlament și lucrurile vor fi în regulă pentru că ne dorim foarte mult să performăm și în acest domeniu”, a conchis Suciu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, anterior atacând PSD pentru că nu a făcut vreo modificare la legea transmisă pentru reexaminare.

Șeful statului a mai anunțată că se va alătura protestului „România Vrea Autostrăzi”, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, în care zeci de mii de persoane vor opri activitatea la ora 15.00, timp de 15 minute.

Și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus că se va alătura acestui protest.

Inchide