SURSE: Liberalii, puși pe glume – „Câți parlamentari PSD vor avea simptome de răceală în ziua moțiunii?”

SURSE: Liberalii, puși pe glume - „Câți parlamentari PSD vor avea simptome de răceală în ziua moțiunii?”
SURSE: Liberalii, puși pe glume - „Câți parlamentari PSD vor avea simptome de răceală în ziua moțiunii?” / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 27/08/2020, 15:31
Actualizat: 27/08/2020, 15:32

Se pare că parlamentarii PNL au început să facă glume referitoare la prezența parlamentarilor social-democrați la dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură care vor avea loc luni, 31 august.

Unii deputați ar fi început să joace „leapșa” în mediul online și iar între unii parlamentari PNL se transmite un mesaj amuzant, potrivit surselor citate de stiripesurse.ro.

„Câți parlamentari PSD vor avea simptome de răceală în ziua moțiunii? :)”, este mesajul transmis între unii parlamentari liberali.

În fapt, glumele dintre aceștia se referă la negocierile cu parlamentarii PSD în ceea ce privește monțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban.

Odată cu anunțul depunerii moțiunii de cenzură, trei parlamentari PSD au demisionat imediat din partid – senatorul Daniel Breaz și deputatele Luminița Jivan și Emilia Meiroșu. Cea din urmă s-a înscris ulterior în Partidul Național Liberal.

Liberalii sunt puși pe glume în timp ce negociază cu parlamentarii PSD

De asemenea, premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că partidul de guvernămât va negocia individual cu toți parlamentarii pentru a-i convige saă nu voteze moțiunea de cenzură.

Până în prezent, PSD, ALDE, Pro România și PPU au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL, în timp parlamentarii PMP s-au decis să nu participe la vot iar uDMR se va hotărî pe ultima sută de metri, în ziua votului .USR a anunțat că nu susține moțiunea de cenzură.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, într-o ședință care va începe la ora 14.00.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunțase, miercuri, că moțiunea va fi votată luni. „Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, scria pe Facebook Marcel Ciolacu.

Data este cu o zi înainte de termenul stabilit de Curtea Constituțională pentru ca Parlamentul să transmită un punct de vedere privind sesizarea Executivului, care a cerut Curții să constate existența unui conflict de natură constituțională între Paralament și Guvern, după depunerea moțiunii în timpul vacanței parlamentare. Ulterior, conducerea CCR urmează să stabiliească data ședinței pentru dezbaterea sesizării.

Sesizarea a fost depusă la CCR de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, vinerea trecută, când a declarat că PSD e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase