Dreapta se strânge la Vila Lac. PNL, USR PLUS și UDMR, negocieri cu săbiile pe masă!

Dreapta se strânge la Vila Lac. PNL, USR PLUS și UDMR, negocieri cu săbiile pe masă!
Dreapta se strânge la Vila Lac. PNL, USR PLUS și UDMR, negocieri cu săbiile pe masă! / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 12/12/2020, 08:40

Încep negocierile pentru formarea unei majorități în Parlament. Reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR se strâng la Vila Lac pentru discuții pe marginea viitorului Guvern. Negocierile se poartă cu săbiile pe masă, fiecare tabără are pretenții și nu renunță la ele.

În urma unei întâlniri avute joi cu președintele Klaus Iohannis, șefii PNL, USR PLUS și UDMR ar convenit să se vadă sâmbătă, la 9 dimineața, dând startul tratativelor pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

Orban anunță o „majoritate parlamentară de centru-dreapta”

Am luat decizia să formăm împreună o coaliţie care să genereze o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru formarea unui guvern. România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui guvern care să rezolve toate problemele grave – de la pandemie până la pregătirea absorbţiei fondurilor europene şi marile reforme ale sistemelor publice”, declara joi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El preciza că negocierile vor avea loc pe mai multe paliere: „Va fi o echipă care va negocia programul, echipa politică ce va negocia chestiunile politice, structura Guvernului, poziţiile şi care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, va exista şi o negociere la nivelul Parlamentului privitoare la comisiile parlamentare, reprezentarea în birourile politice şi o strategie comună de manifestare a acestei majorităţi parlamentare”.

Dan Barna insistă pe „mandatul reformist” dat de alegătorii USR PLUS

Şi Dan Barna, co-preşedinte USR PLUS, anunţa, tot joi, demararea negocierilor.

„Vom avea discuţii aprofundate pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare. Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord, dar în acelaşi timp suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, a declarat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase