Kelemen Hunor, dezvăluiri de la negocierile pentru formarea guvernului. Ce vrea UDMR

Kelemen Hunor, dezvăluiri de la negocierile pentru formarea guvernului. Ce vrea UDMR
Kelemen Hunor/ Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 12/12/2020, 11:03

Înainte de începerea negocierilor pentru obținerea unei majorități în Parlament, care vor avea loc la Vila Lac, președintele UDMR a declarat că România are nevoie, în primul rând, „de un program de guvernare care răspunde la aşteptările societăţii”.

Kelemen Hunor a venit la discuțiile cu partenerii din PNL și USR PLUS cu o serie de pretenții la care nu dorește să renunțe.

Poziția UDMR: „Noi vrem…”

Discuţiile între reprezentanţii celor trei formaţiuni au început sâmbătă dimineaţa, după ora 9.00, pe trei paliere: program de guvernare, structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare.

În primul rând, avem nevoie de un program de guvernare care răspunde la aşteptările societăţii. Punerea în aplicare al unui astfel de program presupune un guvern bine structurat şi un Parlament cu o majoritate stabilă. Doar colaborarea de bună credinţă poate creşte nivelul de încredere. Noi vrem ca ţara noastră să ofere o şansă mai bună pentru fiecare om”, a anunțat Kelemen Hunor pe Facebook.

Totodată, el a punctat că trebuie să existe şi o împărţire a puterii în interiorul coaliţiei, atât la nivelul Legislativului, cât şi la nivelul Guvernului: „Nu este un lucru de care trebuie să-ţi fie ruşine, în politică aşa se întâmplă. Şi acest lucru înseamnă atât Legislativul, cât şi Executivul, fiindcă Executivul fără un Legislativ puternic, stabil, echilibrat nu are un spate şi invers. Degeaba ai Legislativul, dacă nu ai un guvern echilibrat. Deci, trebuie să fim foarte conştienţi că, în funcţie de cum reuşim să alcătuim structurile decizionale în Parlament şi în Guvern, cum vom avea creionat programul de guvernare, aşa va funcţiona şi coaliţia”.

Kelemen Hunor a precizat că UDMR va avea propuneri legate de ce trebuie să cuprindă programul de guvernare, cum ar fi protejarea locurilor de muncă, dezvoltarea economică, investiţii, dar şi protejarea drepturilor minorităţilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase