Tăriceanu, acuze GRAVE: Politicienii români sunt axați pe denigrarea și defăimarea României/ Ăștia de la USR sunt urmașii SECURIȘTILOR de pe vremea lui Ceaușescu

Tăriceanu, acuze GRAVE: Politicienii români sunt axați pe denigrarea și defăimarea României/ Ăștia de la USR sunt urmașii SECURIȘTILOR de pe vremea lui Ceaușescu
Publicat: 23/03/2019, 15:18
Actualizat: 25/03/2019, 19:54

„Toți parlamentarrii noștri vor merge la Bruxelles cu un gând precis, anume să apere și să susțină interesele României și ale românilor. Să facem în așa fel încât România să fie o țară respectată, iar românii care lucrează în Europa să fie tratați pe picior de egalitate, nu așa cum am văzut că se întâmplă din păcate în unele țări. Sunt foarte dezamagit când văd din păcate foarte mulți politicieni români al căror discurs este axat în principal pe defăimarea, denigrarea României, începând de la președinte și coborând la nivelul Parlamentului foarte mulți practică acest discurs în Parlamentul European și în țară. Am avut în această săptămână satisfacția ca în cursul în cursul evenimentelor pe care le-am avut la București, la diferitele manifestări organizate în cadrul președinției rotative a Consiliului UE în dimensiunea parlamentară să primesc aprecieri pentru performanța foarte bună pe care o arată România în exercitarea președinției rotative”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Bacău.

Liderul ALDE a afirmat că el a fost felicitat pentru prestația României la președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Am fost joi la Bruxelles la întâlnirea liderilor ALDE, unde au fost prim-miniștri, comisari-europeni, președinți de partide și același lucru au fost câțiva dintre colegi care au venit în special să mă felicie pentru modul în care România e prezintă. Aprecierile lor pentru mine înseamnă foarte mult și înseamnă că în pofida criticilor făcute de președinte și de alții, iată că lucrurile nu stau așa. Cred că ar trebui să avem încredere în noi și în România”, a conchis Tăriceanu.

Tăriceanu: Ăștia de la USR sunt urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu, reîncarnați

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că liderii USR sunt „urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu, reîncarnați” și despre Dacian Cioloș că vrea „să facă politică cu niște neterminați care nu au o carte de vizită profesională”.

„În privința USR am să spun ceva – am văzut o postare a dlui Cioloș acum o zi-două. Vorbea de onestitate, de responsabilitate, de nu știu mai ce în ceea ce privește oferta politică a dânșilor… Dar de legăturile cu Securitatea nu ne spune nimic?! Pentru că mie Uniunea Salvați România nu-mi spune decât un singur lucru – că ăștia sunt urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu, reîncarnați. Sunt trași din spate de diferite sfori de cei care au făcut parte înainte de vechile structuri de securitate și evident că nu pot să am încredere și cred că mulți români își dau seama de acest lucru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a vorbit și despre „trăznăile politice pe care le debitează” cei din jurul lui Dacian Cioloș.

„Membrii mai vechi sau mai noi ai formațiunii, începând cu doamna Prună, ministru al Justiției, care spunea că drepturile și libertățile ale românilor sunt un moft, cu fătuca aia care a fost o perioadă ministru al Finanțelor, care spunea că românii trebuie să muncească pe doi lei, cu fătuca asta care mai de curând, acum o săptămână, vorbea despre proprietate, spunând că nu avem nevoie de proprietate. Văd că ăștia nu scapă o săptămână să nu vină cu câte-o prostie de asta imensă și lumea se mire. Dar eu vă spun ceva – nu are lumea de ce să se mire. Dacă vrei să faci politică cu niște neterminați care nu au o carte de vizită profesională, care nu au pic de experiență politică, nu au sensibilitatea factorului de responsabilitate socială, în momentul în care intri în politică o să vedem în continuare același gen de poziționări și de declarații, care-i descalifică”, a adăugat liderul ALDE.

LIderul ALDE, desprecoaliție: La nivel central colaborăm bine, la nivel local pot să apară sincope

Tăriceanu, a declarat, că la nivel central coaliția colaborează foarte bine, însă la nivel local e posibil să apară anumite sincope. El a afirmat însă că alianța PSD-ALDE o să meargă în continuare, în ciuda criticilor venite din afara acesteia.

„Sigur, relația politică este una bună la nivel central, chiar foarte bună. Colaborăm foarte bine. Se poate întâmplă că la nivel local să apăra anumite sincope, au apărut și în trecut, poate o să apăra și în viitor, chiar dacă nu le doresc, dar știm cum să le gestionăm. De doi ani de zile mulți au încercat să cânte prohodul coaliției și nu au reușit. Modul cum am funcționat până acum dovedește că știm, avem experiență politică necesară pentru a gestiona în mod optim relația și în continuare. Coaliția și aliantă o să meargă în continuare. Avem un interes comun, că România să fie guvernată și să fie stabilitate politică. Avem această responsabilitate care știm că stă pe umerii noștri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Bacău.

El a afirmat că i-a sfătuit pe colegii de la conducerile locale să rezolve problema între ei.

„Sunt la curent cu situația de la Buzău, o consider nefericită. I-am sfătuit pe colegii mei să încerce să rezolve între ei, la nivel local, aceste probleme pentru că conducerile centrale dacă s-ar ocupă de asemenea lucruri, nu ne-am mai ocupă de lucrurile mai importante”, a conchis Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația