Tăriceanu anunță că ALDE va avea o alianță cu Pro România: Vom fi a treia forță politică, după PSD și PNL / Alianța va fi acceptată de PSD sau ALDE intră în Opoziție

Tăriceanu anunță că ALDE va avea o alianță cu Pro România: Vom fi a treia forță politică, după PSD și PNL / Alianța va fi acceptată de PSD sau ALDE intră în Opoziție
Publicat: 07/08/2019, 14:03

Tăriceanu își nuanțează declarația legată de Pro România: „am hotârât” devine „am discutat”

Călin Popescu Tăriceanu și-a nuanțat declarațiile de pe Facebook cu privire la Alianța cu Pro România, iar după editarea postării în locul „am hotărât” a apărut „am discutat”.

„Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD și PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare”, este postarea din acest moment de pe contul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Anterior, liderul ALDE anunțase că a hotărât.

„Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD și PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare.”, a fost postarea inițială.

12:36 Urmările Alianței ALDE- Pro Romania: Alianța va fi acceptată de PSD sau ALDE intră în Opoziție

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că intrarea într-o alianță a ALDE cu Pro Romania va duce la două variante: PSD să accepte și Pro Romania la guvernarea sau, în caz contrar, nu este exclus ca ALDE să intre în Opoziție.

Potrivit surselor politice citate, construcția are două variante, prima fiind aceea ca PSD să accepte noua alianță și să guverneze alături de ALDE și partidul lui Victor Ponta.

Este nevoie de o restartare a guvernării și un nou program de asumare a responsabilității, au spus sursele politice citate, menționând că acum mingea este terenul PSD.

În cazul în care social democrații vor respinge varianta, atunci ALDE nu exclude ieșirea de la guvernare și intrarea în Opoziție.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, că ALDE va avea o alianță politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianța va fi a treia forță parlamentară, după PSD și PNL.

Ulterior, Victor Ponta a scris pe Facebook: „Pe 22 Iulie am spus „daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” ! Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune – sunt sanse mai mari de succes! Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un „RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!”.

Știrea inițială. „Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD și PNL”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că în perioada următoare „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”