Tăriceanu ar putea fi candidatul comun PSD-ALDE la prezidențiale. Băsescu: De ce PSD nu e CAPABIL să guverneze cu nici un președinte ales?

Tăriceanu ar putea fi candidatul comun PSD-ALDE la prezidențiale. Băsescu: De ce PSD nu e CAPABIL să guverneze cu nici un președinte ales?
Publicat: 04/03/2019, 03:39
Actualizat: 25/03/2019, 20:35

LiviuDragneași-a continuat și duminică vizitele în teritoriu și a participat la ședința de alegeri din filiala PSD Gorj, unde l-a luat din nou la țintă pe președintele Klaus Iohannis.

„Eu nu am crezut că va veni în România un președinte mai rău și mai toxic ca Băsescu. Vă spun sincer. Eu nu am crezut. Acest om nu a făcut până astăzi, în patru ani și ceva de mandat, un singur lucru bun pentru această țară,” l-a acuzat Dragnea pe Iohannis în discursul său de la Târgu Jiu. „A dezbinat, a dezinformat instituții europene, a mințit, a susținut acest sistem ocult subteran, pentru că acel sistem l-a ajutat cu cele 40 de dosare penale, l-a ajutat cu casele luate de la statul român.”

Băsescu: PSD are parte doar de președinți răi. Numai PSD este bun

Comparația liderului PSD nu a rămas netaxată de fostul președinte Traian Băsescu, care i-a recomandat să înțeleagă de ce partidul pe care îl conduce nu a fost în stare să colaboreze cu nici un președinte ales.

„Daddy cheaună peste tot că ce rău e Iohannis, dar nu se uită că PSD are parte doar de președinți răi. Numai PSD este bun. Deci eu, 10 ani, n-am fost bun, Iohannis nu e bun. Singurul lucru bun în țara asta pentruDragneae PSD. Mai bine s-ar uita să vadă de ce PSD nu e capabil să guverneze cu niciun președinte ales. Motivul este că PSD nu are toată puterea, până nu are justiția. Ori la acest lucru, i se va opune orice președinte, fie că vorbim de președintele Iohannis, fie că ne referim la perioada în care eu am fost președinte. Această stare de tensiune va persista atâta timp cât PSD va sta cu un condamnat în fruntea lui, care nu are altă țintă decât să dirijeze eforturile ministrului Justiției și ale Guvernului pentru a găsi o soluție să scape de condamnări”, a declarat duminică, Traian Băsescu la România TV.

Dragnea: PSD și ALDE vor susține un candidat comun

Întrebat în emisiunea de la România TV dacăva încerca să colaboreze cu Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a afirmat că acest lucru este imposibil.

„Iohannis doar cere. El nu colaborează. El are dorințe de la statul paralel. Deci nu se poate vorbi de colaborare. Încă din 2016, am discutat despre dorința mea și a partidului de a colabora pentru România. Nu se poate. Nimeni nu poate colabora cu Iohannis, nu numai eu,” pretinde Dragnea. „Iohannis a fost și este în continuare implicat în toate acțiunile de destabilizare a guvernării PSD, a coaliției PSD-ALDE. Sunt dovezi în sensul acesta.”

De altfel, în discursul său de la Târgu Jiu, Liviu Dragnea a anunțat că obiectivul principal este înlăturarea lui Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pentru care în alegerile din toamnă, PSD și ALDE ar putea susține un candidat comun.

„Iau în calcul varianta ca, din partea PSD-ALDE, să candideze candidatul cu cele mai mari șanse, pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă 5 ani. Obiectivul meu major e să nu mai fie Iohannis sau cine știe ce altă invenție securistoidă,” a declarat Dragnea.

Tăriceanu: Analizez această opțiune. Eu vreau să fiu un altfel de președinte

Duminică seara, la România TV, președintele PSD a repetat ideea candidatului comun.

„Am discutat și joi cu domnul Tăriceanu și avem aceeași poziție și anume: după alegerile europarlamentare, să anunțăm care este candidatul comun al PSD-ALDE. Avem foarte multe cercetări sociologice făcute, nu numai sondaje, dar până la prezidențiale mai este. Sondajele înseamnă o fotografie de la un anumit moment. În România, dinamica este foarte mare și România este – știți bine – o țară cu foarte multă implicare.”

Candidatul comun ar putea fi chiar președintele ALDE Călin PopescuTăriceanu, care a confirmat la România TV că este interesat să intre în cursa prezidențială.

„Noi nu negociem cu PSD, avem discuții, ne înțelegem și putem lua decizii în mod comun. În ceea ce privește o candidatură comună, vom analiza, vom face sondaje și o să luăm o hotărâre cam după alegerile europarlamentare. Eu mă gândesc foarte serios (la o candidatură la prezidențiale – n.red.), dar încă nu am luat o hotărâre. Noi trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l învinge pe Iohannis. Cea mai mare probabilitate este să mergem cu un candidat comun. Noi avem astăzi o poză de moment. Dacă ea se menține, atunci sigur că da, există o minimă logică în acțiunile noastre. Nu spunem «domnule, venim cu unul necunoscut»,” a declarat Tăriceanu.

„Analizez această opțiune și voi anunța când va fi cazul. Eu îmi doresc să fiu președintele unei Românii, dar altfel decât este astăzi. Avem trei mandate prezidențiale care au dezbinat românii. Eu vreau să fiu un altfel de președinte. Încă nu suntem în situația să spunem că decizia va fi luată mâine.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”