Tăriceanu: Asaltul statului paralel se manifestă și în străinătate. Trăim într-o Românie care pare un fel de țară sub asediu

Tăriceanu: Asaltul statului paralel se manifestă și în străinătate. Trăim într-o Românie care pare un fel de țară sub asediu
Publicat: 30/01/2018, 19:28

Prezent lala conferința Platformei 3.0 a fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, Călin Popescu Tăriceanu și-a început discursul referindu-se la știrile zilei, redând informațiile potrivit cărora miniștrii au renunțat la SPP, dar și cele referitoare la magistrați care ar fi încălcat legea.

„Pe zi ce trece vedem (..) că din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens apar la suprafață și ele ne oferă o imagine îngrijorătoare a României de astăzi: un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei și un regres imens în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor (..) Trăim într-o Românie care pare un fel de țară sub sediu și asediul nu este al oamenilor politici care votează legile justiției după o lungă dezbatere care a durat luni și care a fost distorsionată ca acțiune (..) Imaginea care s-a proiectat cu bună știință și cu rea-voință în exterior este legată de două lucruri simple: se afectează independența justiției și se slăbește lupta împotriva corupției. Acest asalt care este dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupți de putere și care vor să aibă controlul butoanelor, este unul consistent și se manifestă în țară și vedem că a început să se manifeste din ce în ce mai puternic și în străinătate”, a declarat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că șeful statului nu are argumente să respingă legile justiției, precizând că Iohannis este avocatul statului paralel.

„Mă aștept ca președintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel pentru că speră că în acest fel va obține un al doilea mandat așa cum l-a obținut și pe primul. Chiar și așa, nu va mai avea argumente să respingă legile justiției, mai ales în fața noilor abuzuri care sunt aduse în fața opiniei publice”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că, potrivit informațiilor din ultimii ani, că structurile denumite „statul paralel” au încercat influențarea rezultatului alegerilor, făcând referire la cele prezidențiale din 2009 și 2014.

„Informațiile apărute în spațiu public în ultimii ani au demonstrat influențele nefaste ale statului paralel, structuri de putere nelegitimă care s-au substituit sau au încercat să se substituie instituțiilor democratic alese și au încercat influențarea rezultatului alegerilor. Sunt multe semne de întrebare legate de încercarea de influențarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2009, atunci când șefi ai instituțiilor de forță stăteau la masă cu oameni politici”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce privește alegerile din 2009, pe 23 ianuarie, președintele comisiei care a investigat turul de scrutin a prezentat concluziile raportului, precizând că, în lipsa buletinelor de vot, se poate doar deduce că au existat acțiuni de influențare a scrutinului.

„Avem și certitudini legate de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici în încercarea de a influența momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, când a existat un mandat de supraveghere pentru mai mulți politicieni printre care și eu. (..) La vremea respectivă dețineam funcția de președinte al Senatului și nu am fost informat la final de mandat de supraveghere că a existat o asemenea acțiune, anormală într-un stat democratic, deci o acțiune care a continuat până în momentul alegerilor. Interceptarea unuia dintre candidați (..) duce la suspiciuni și acuzații legate de deformarea procesului electoral, incorectitudine, pentru că se creează un avantaj unuia dintre candidați”, a mai spus președintele Senatului.

Președintele Senatului a participat, marți, la ședința Platformei 3.0 condusă de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, în care s-a stabilit structura de conducere și structurile locale, direcțiile de acțiune și departamentele interne ale inițiativei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor