Tăriceanu atacă DNA: „Este o instituție scăpată de sub orice control”

Redactor:
Dana Stanila
Tăriceanu atacă DNA: „Este o instituție scăpată de sub orice control”
Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, că sunt procurori care au "carențe de comportament și morală" și că "derapajele și abuzurile pe care le vedem" sunt cauzate de "excesul de putere".

„România să fie o țară liberă și democratică, în care cetățenii să fie apărați de instituțiile statului și nu să fie terorizați sau abuzați așa cum am văzut în ultima vreme. Apar la suprafață lucruri extrem de grave, pe care cei care stau să manifesteze nu le văd. Procurori care procedează de ca și cum țara ar fi a lor și pentru ei nu există lege, nu există nimic, nu există decât bunul plac. Avem cazul de la Prahova, avem cazul de la Constanța, avem după aceea un lucru foarte grav, protocoalele secrete dintre DNA și SRI, care au fost recunoscute de directorul SRI. (…) Doamna Kovesi ne minte în față și ne spune că aceste protocoale nu au existat”, a declarat președintele Senatului, duminică, la B1 Tv.

Tăriceanu a criticat modul în care unii dintre procurori își desfășoară activitatea, acuzând un „excex de putere”.

„DNA este o instituție scăpată de sub orice control civil. Procurorii, după cum vedem, nu sunt niște sfinți care vin să aplice legea. Sunt unii care au niște carențe de comportament, de judecată, de morală, grave de tot. Cum putem să avem încredere oarbă în aceste instituții. Derapajele și abuzurile pe care le vedem sunt tocmai rezultatul unui fenomen pe care l-am semnalat și pe care unii nu vor să îl înțeleagă. O să-l înțeleagă atunci când vor fi ei înșiși victimile abuzurilor. Este vorba de excesul de putere, este vorba de o corupție pe care ți-o dă puterea nelimitată”, a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu este de părere că șefa DNA ar fi trebuit sa demisioneze după decizia CCR privind OUG 13.

„În mod normal, după decizia Curții , doamna Kovesi ar trebui să își dea demisia , dar sunt convins în proporție de 99 la sută că nu își va da demisia. Președintele, în fața unei astfel de situații, ar trebui să reacționeze. Președintele, după cum vedem, nu are niciun fel de atitudine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Inchide