Tăriceanu, despre alegerile anticipate: Vor cosfinți o majoritate care să blocheze mărirea pensiilor

Tăriceanu, despre alegerile anticipate: Vor cosfinți o majoritate care să blocheze mărirea pensiilor
Calin Popescu Tariceanu
Publicat: 17/02/2020, 11:53

Călin Popescu Tăriceanu susține că scopul organizării alegerilor anticipate, o obsesie a lui Klaus Iohannis și PNL, este de a constitui o majoritate care să blocheze calendarul creșterii pensiilor, alocațiilor și salariilor, cât și introducerea unor măsuri de austeritate.

„Astăzi (luni – n.r.) încep, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, audierile candidaților de miniștri din guvernul Ludovic Orban II. Dacă ați crezut că dărâmarea guvernului PSD de către cei care l-au susținut a fost cel mai penibil moment din politica post-decembristă, așteptați să vedeți spectacolul din zilele care urmează. Aceiași candidați care în urmă cu 3 luni veneau în fața parlamentarilor să-i convingă de faptul că sunt potriviți să conducă destinele românilor vor veni, în zilele care urmează, să ne convingă de faptul că nu sunt buni de nimic și în consecință nu ar trebuie votați. Noaptea minții, nu altceva!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, luni, pe Facebook.

Tăriceanu: Doar în secolul XIX s-a mai pomenit un asemenea haos politic

Liderul ALDE a adăugat că situația audierii Guvernului Orban 2 este una penibilă și nimeni nu a putut să răspundă ce se ascunde în spatele circului creat de PNL.

„Aici începem să nu mai vorbim despre penibilul situației, ci despre un cinism nemaîntâlnit în politica românească a ultimilor 100 de ani, probabil. Doar în secolul XIX, în primii ani de domnie ai lui Carol I, s-a mai pomenit un asemenea haos politic. Atunci, în cinci ani schimbaseră 10 guverne, cu 30 de remanieri. Nu pare că suntem prea departe. Nimeni nu a putut să răspundă ce este în spatele acestui circ creat de președinte și PNL. Nu poate nimeni să dea un răspuns logic acestei obsesii pentru alegeri anticipate, pentru că nimeni nu mai crede că doar disperarea de a câștiga câteva locuri suplimentare în Parlament stă la baza sacrificării creșterii economice, a stabilității politice și economice. Pare că e mai mult decât atât, și înclinăm cu toții să credem asta în condițiile în care niciun lider al partidului de guvernământ sau purtătorul său oficial de cuvânt, președintele Iohannis, nu ne spune care sunt măsurile pe care nu le pot lua acum, dar vor putea să le ia după alegerile anticipate”, a completat Tăriceanu.

Fostul șef al Senatului a mai spus că românii trebuie să primească răspunsuri de la liberali cu privire la dorința acestora de a organiza alegeri anticipate.

„Nimeni nu are o explicație despre ce vor schimba, într-un mod atât de fundamental, niște alegeri care se țin cu 3-4 luni mai devreme decât cele la termen. Românii au dreptul să primească răspunsuri la aceste întrebări simple. La fel și partidele parlamentare cărora li cere să participe la dezbaterile parlamentare. În lipsa acestor răspunsuri nu pot să nu mă gândesc că scopul principal al anticipatelor este de a consfinți o majoritate care să pună capăt calendarului de mărire a pensiilor, alocațiilor și salariilor, precum și de a demara alte măsuri de austeritate”, a subliniat liderul ALDE.

El a mai precizat că motivul pentru care ALDE a votat pentru învestirea Guvernului Orban 1 a fost faptul că partidul pe care îl conduce a considerat că România are nevoie de stabilitate.

„ALDE a votat învestirea guvernului Orban I cu credința că România are nevoie de stabilitate, are nevoie de un guvern care să păstreze creșterea economică, să continue investițiile în infrastructură, să acceseze fondurile europene. În schimb am primit un guvern care în loc să guverneze a făcut numai politică îngustă, politică de partid. O vorbă de duh spune că dacă m-ai păcălit o dată, să-ți fie rușine, dar dacă m-ai păcălit și a doua oară să-mi fie mie rușine. Noi ne-am luat porția de păcăleală și nu suntem singuri, ci împreună cu toți românii care și-au pus speranțele în președintele Iohannis și guvernul PNL”, a explicat Tăriceanu.

ALDE nu va participa la învestirea Guvernului Orban 2

„Nu vom participa la șarada guvernului Orban II și nu vom fi parte la mascarada pusă la cale de cei cărora le pasă doar de interesul lor. Vom arăta tot atâta interes față de audierile sau votul din Parlament pe cât interes arată ei poporului român”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Audierile miniștrilor în comisiile parlamentare încep luni și vor dura trei zile. Lista membrilor Cabinetului Orban 2 este aceeași. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să dea votul de învestitură pe 24 februarie, începând cu ora 16.00. PNL nu va participa la votul de învestire a Executivului, a anunțat Raluca Turcan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani