Tăriceanu despre Iohannis: Folosește sediul Administrației Prezidențiale pentru fotografii electorale

Tăriceanu despre Iohannis: Folosește sediul Administrației Prezidențiale pentru fotografii electorale
Publicat: 05/08/2019, 11:38

„Pe lângă multe știri fierbinți și nu toate optimiste, din păcate, ziua de ieri, duminică, ne-a adus și o informație-bombă: se pare că, pentru prima oară în mandatul de Președinte , dl Iohannis a fost de găsit la locul de muncă în week-end. Să nu ne bucurăm prea devreme, însă. Domnia sa nu a stat la slujbă ca să muncească. A stat la pozat. După toate probabilitățile, dl. Președinte folosește sediul instituției pentru treburi personale, mai exact pentru setul de fotografii electorale, care urmează să devină curând postere și bannere. Nu am auzit de un asemenea precedent în ultimii 30 de ani, din partea vreunui alt politician!”, arată un mesaj publicat, luni, de președintele Senatului și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta se întreabă dacă se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni „în cazul în care și alți candidați și-ar dori același cadru pentru afișe”.

„De curiozitate, se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni în cazul în care și alți candidați și-ar dori același cadru pentru afișe? Nu e mult de când un procuror general, reamintim, a fost demis pentru că ar fi folosit fără drept un bun al statului. Să folosești un palat încărcat de istorie, totodată sediu al celei mai înalte funcții din stat, pentru ședințe foto pe muzică de jazz o fi mai puțin blamabil?”, notează politicianul.

Tăriceanu mai transmite că „e strigător la cer felul, stupefiant chiar, cum, în plină emoție națională provocată de tragedia de la Caracal, președintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în brațe”.

„Dincolo de asta, e strigător la cer felul, stupefiant chiar, cum, în plină emoție națională provocată de tragedia de la Caracal, președintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în brațe, apoi imaginile sunt difuzate public chiar de autorul lor. (Sper că nu unul plătit tot din bani publici pentru munca prestată în folosul președintelui țării). Cum nu am auzit până acum de vreun protest ori de vreo explicație a administrației prezidențiale vizavi de apariția pozelor în spațiul public, putem deduce că artistul fotograf a avut acordul dlui.Iohannis”, arată mesajul publicat de Tăriceanu.

„Omenește putem înțelege dorința dlui Iohannis ca la final de mandat să aibă niște fotografii care să-i aducă aminte de vremurile bune, dar nu înțelegem de ce trebuia să le facă «noaptea ca hoții»! De ce era necesar ca să pună în alertă întreaga administrație a Palatului Cotroceni pentru un lucru care putea fi făcut în zilele lucrătoare? Ce era de ascuns în acțiunea dlui Iohannis în asemenea fel încât să justifice o acțiune în weekend?”, conform sursei citate.

Președintele Senatului îi solicită șefului statului să motiveze public ședința foto desfășurată la Palatul Cotroceni și costurile acesteia.

„Solicităm dlui Iohannis să spună public motivația acestui act, costurile lui și cine a plătit pentru el! Nu ne referim doar la costurile ședinței foto ci și la costurile cu personalul de la Cotroceni care a fost nevoit să vină să-l deservească în weekend pe Președinte și fotograful favorit. Îi solicităm dlui Iohannis să profite de acest moment de sinceritate și să spună public care au fost costurile cu promovarea ultimei (sperăm!!) sale carți și de unde au fost acoperite aceste costuri. Poporul român are dreptul să știe dacă Președintele Lui folosește fonduri ascunse pentru a-și face campanie. Și ar fi frumos ca poporul să știe și de ce o face într-un moment atât de nepotrivit”, conchide mesajul liderului ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a realizat o ședință foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului și a pozelor postate, sâmbătă, de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook.

Duminică dimineața postarea a fost ștearsă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că am ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți și slugi, acuzând că principalul scop a fost de deschidere a porților închisorilor.

Iohannis a mai spus că rapoartele STS și MAI pe cazul Caracal, prezentat în CSAT, au arătat deficiențe grave, inclusiv atitudinea refractară a lucrătorilor poliției față de victimă, președintele catalogând întârzierile drept „criminale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația