• Publicat:
Politică

Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: Săptămâna viitoare discutăm cu PNL pe marginea textului

Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: Săptămâna viitoare discutăm cu PNL pe marginea textului
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, vineri, că săptămâna viitoare ALDE va discuta cu PNL despre textul moțiunii de cenzură. El a afirmat că există posibilitatea ca, înainte ca opoziția să depună moțiunea, premierul Viorica Dăncilă să vină în Parlament pentru a cere un vot de încredere.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moțiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuție informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca și cu celelalte partide de Opoziție. Vom mai avea o discuție săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moțiunii de cenzură și de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să știm și care sunt pașii următori, după căderea Guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

Liderul ALDE a adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să vină cât mai curând în Parlament pentru a cere votul de încredere.

Sunt două remarci pe care vreau să le fac: zilele Guvernului acesta depind evident tot mai mult, nu numai de moțiunea de cenzură, ci de necesitatea de a veni în Parlament pentru a cere un vot pe restructurare, pentru că conform art 85 din Constituție este necesar un vot de încredere atunci când se schimbă compoziția politică a Guvernului, ceea ce este cazul. Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru. I l-a spus și președintele. Probabil că nu are sfătuitorii care să îi dea sfaturile bazate pe articolele din Constituție. Deci s-ar putea ca întâi să avem un vot de încredere.

Potrivit unor surse Mediafax, moțiunea de cenzură ar putea fi depusă după 20 septembrie.

Președintele PNL Ludovic Orban a afrmat că moțiunea de cenzură va fi depusă la momentul oportun.

 

Inchide