Tăriceanu, dezamăgit de rezultatele Summitului de la Sibiu. Iohannis, acuzat că a fost interesat „mai degrabă de pozele cu ceilalți lideri din Europa, în loc să ridice problemele României”

Tăriceanu, dezamăgit de rezultatele Summitului de la Sibiu. Iohannis, acuzat că a fost interesat „mai degrabă de pozele cu ceilalți lideri din Europa, în loc să ridice problemele României”
Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că e dezamăgit de modul în care s-a desfășurat Summitul de la Sibiu. El a afirmat că președintele Klaus Iohannis a fost preocupat să facă poze cu liderii statelor membre ale UE, în loc să ridice problemele României, precum aderarea la spațiul Schengen.

„Sunt dezamăgit de Summit, de rezultatele lui și de modul în care președintele s-a prezentat. A fost mai degrabă interesat de pozele cu ceilalți lideri din Europa, în loc să ridice problemele României, precum aderarea la spațiul Schengen”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Drobeta Turnu-Severin.

Un alt motiv de nemulțumire invocat de președintele Senatului este organizarea Summit-ului în Sibiu.

„Summitul a fost organizat la Sibiu ca să îi facem plăcerea președintelui. Nu cred că acesta era scopul Summitului”, a conchis Tăriceanu.

Șefii de stat și de guvern din statele membre ale UE au făcut baie de mulțime, joi, la Summitul organizat la Sibiu.

La reuniunea de la Sibiu au participat președintele Consiliului European Donald Tusk, șeful CE Jean-Claude Juncker, președintele PE Antonio Tajani, cancelarul german Angela Merkel și președintele Emmanuel Macron.

Printre cei prezenți la Summit s-au numărat, de asemenea, și prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov.

Liderii statelor membre, prezenți la summitul informal desfășurat în România, au adoptat Declarația de la Sibiu, care reiterează principiile unei singure Europe, unității și protejării democrației și a statului de drept.

Summit-ul UE de la Sibiu s-a încheiat, joi seara, cu un spectacol folcloric si unul pop, la care au luat parte aproximativ 3.000 de oameni, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile.

 

Inchide