Tăriceanu: E posibilă refacerea USL după europarlamentare dacă PNL nu atinge scorul de 25%

Redactor:
Andi Manciu
Tăriceanu: E posibilă refacerea USL după europarlamentare dacă PNL nu atinge scorul de 25%
USL se va reface doar dacă PNL nu trece de 25%

Tăriceanu a fost întrebat în ce condiții crede că este posibilă refacerea USL după alegerile europarlamentare. „Cred că refacerea USL poate să fie posibilă și de acum, nu trebui să așteptăm europarlamentarele. Sigur că PNL și-a propus să obțină un scor de cel puțin 25% la europarlamentare, ceea ce mă gândesc că nu ar fi rău pentru că este extrem de util ca în Parlamentul European să existe o reprezentare liberală consistentă. Dar, cred în același timp, că neatingerea acestui obiectiv poate să aducă niște consecințe în ceea ce privește poziționarea partidului pe scena politică românească și politica lui de alianțe. Atunci, sigur că în aceste condiții s-ar putea pune problema refacerii USL-ului”, a afirmat Tăriceanu.

Președintele Senatului a fost întrebat dacă un scor sub 25% pentru PNL reprezintă un scor prost la europarlamentare.

„Reprezintă fără îndoială un scor care ar ridica multe semne de întrebare, pentru că PNL în mod normal a participat la guvernare, ar fi trebuit să fructifice această poziție pe care a avut-o, ar fi trebuit să justifice într-un fel deciziile politice de ieșire din USL. În pofida faptului că ne vom trezi la alegerile pentru Parlamentul European cu probabil alte teme principale de discuție, aceste subiecte nu vor putea ocolite, deci este un moment fără îndoială în care se va face într-un fel decontul unor acțiuni și decizii politice pe care PNL le-a luat în ultima perioadă”, a mai afirmat Tăriceanu.

De asemenea, el a menționat că o eventuală decizie de refacere a USL ar trebui luată în PNL după consultarea tuturor organizațiilor locale.

Tags:
Inchide