Tăriceanu face acuzații la adresa PNL și USR: Au strălucit prin absență la Biroul Permanent. Urma să vorbim despre proiectul privind votul în diaspora / USR: Tăriceanu mai aruncă o fumigenă în spațiul public

Tăriceanu face acuzații la adresa PNL și USR: Au strălucit prin absență la Biroul Permanent. Urma să vorbim despre proiectul privind votul în diaspora / USR: Tăriceanu mai aruncă o fumigenă în spațiul public
Publicat: 28/06/2019, 18:20

„Am venit la ședința Biroului permanent au fost patru membrii ai Biroului Permanent, vajnicii reprezentanți ai PNL și ai USR care au urlat ca din gură de șarpe că românii au fost umiliți la alegerile din 26 mai, au strălucit prin absență, deci dovedesc încă o dată că totul a fost numai o speculație politică și un joc penibil ca să plângă pe urma românilor din Diaspora și că nu îi preocupă cu adevărat care este soluția pentru ca să îndreptăm lucrurile. Altfel ar fi trebuit să fie astfel prezenți la ședința Biroului Permanent pentru a demara procedurile așa cum v-am prezentat mai devreme”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Parlament.

Președintele Senatului a adăugat că următoarea ședință a Biroului permanent a fost convocată pentru luni, de la ora 10.00.

„Sper ca următoarea ședință pe care am convocat-o luni la ora 10:00, luni de dimineața la ora 10:00 să aibă cvorumul necesar astfel încât deciziile de care v-am amintit să poată să fie luate și evident să urgentăm procedura și adoptarea proiectului de lege astfel încât în această sesiune, săptămâna viitoare el să fie adoptat, să meargă spre publicare în Monitorul Oficial și să încheiem aș spune un punct important în disputa politică care a frământat România în ultima perioadă. Eu cel puțin, vreau să arăt tuturor românilor din Diasporă pe care îi respect că nu a existat nici un fel de intenție ascunsă din partea vreunei autorități a statului de a le împiedica dreptul șa vot și ceea ce face Parlamentul acum cred că este cea mai bună demonstrație pentru a demonta aceste aserții”, a conchis Tăriceanu.

Ședința Biroului permanent al Senatului fusese convocată pentru, vineri, ora 14.00. De regulă, în această zi Parlamentul nu are activități.

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru eleborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Forul legislativ a mai aprobat, joi, un articol care prevede că alegătorii români din Diaspora, care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid secțiilor, să își poată exercita dreptul la vot.

Totodată, în cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secții de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate.

USR: Tăriceanu mai aruncă o fumigenă în spațiul public

Reprezentanții USR au transmis că președintele Senatului și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu aruncă o fumigenă în spațiul public, atunci când acuză USR că nu a participat la ședința Biroului permanent de vineri pentru urgentarea procedurii proiectului votului în Diaspora.

„Domnul Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și al ALDE, mai aruncă astăzi o fumigenă în spațiul public, acuzând că USR nu a participat la ședința Biroului Permanent în care trebuia să se decidă urgentarea procedurii parlamentare pentru proiectul votului în Diaspora. Biroul Permanent al Senatului a fost convocat de pe o zi pe alta, iar senatoarea Silvia Dinică care este secretar din partea USR în BP se află într-o delegație a Senatului la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici”, au transmis reprezentanții USR, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „deși potrivit regulamentului, secretarul nu poate fi înlocuit în ședință, senatorul Cristian Ghica a fost azi prezent la ședință din partea USR, pentru a afla deciziile. Domnul Tăriceanu ar trebui să spună și că din cei 13 membri ai Biroului Permanent al Senatului opt sunt ai coaliției PSD-ALDE. Cu alte cuvinte, dacă liderul ALDE vrea să dea vina pe cineva pentru neîntrunirea cvorumului, să se uite în primul rând la colegii din PSD”.

Nu în ultimul rând, USR susține adoptarea rapidă a proiectului rezultat în Comisia de reformă electorală unde parlamentarii Tudor Benga și Radu Mihail au avut multe propuneri pentru a îmbunătăți procesul de votare în diaspora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?