Tăriceanu le recomandă procurorilor să folosească documente de pe site-ul Senatului. „Nu toată lumea, în ziua de astăzi, a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut”

Tăriceanu le recomandă procurorilor să folosească documente de pe site-ul Senatului. Nu toată lumea, în ziua de astăzi, a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut
Publicat: 20/04/2015, 15:57
Actualizat: 20/04/2015, 19:41

Senatul va transmite toate documentele cerute de procurorii anticorupție referitoare la solicitările privind reținerea și arestarea preventivă a tuturor senatorilor din anii 2014 și 2015, a decis Biroul Permanent, în ședința de luni, 20 aprilie. Cu toate acestea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe procurori, spunând că respectivele documente se află, oricum, pe site-ul Senatului.

„Am sesizat comisia juridică să facă toate materialele soilicitate, sunt toate documente publice, se găsesc pe site-ul Senatului. Am transmis secretarului general al Senatului să trimită toate aceste documente până pe 22 aprilie și să poarte în continuare toată corespondența instituțională cu Parchetul. Nu e niciun fel de problemă, ele oricum sunt pe site-ul Senatului. Dar dacă se dorește ca aceste documente să plece însoțite cu o ștampilă, considerându-se că cele de pe site nu sunt suficiente, este o modalitate care mă duce cu gândul că nu toată lumea, în ziua de astăzi, a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut. Nu e nicio problemă, le furnizăm sub formă scrisă, pe hârtie”, a spus Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Permanent.

Direcția Națională Anticorupție a făcut o nouă solicitare către Senat, prin care cere, din nou, toate înscrisurile în cazul cererii de reținere și arestare preventivă a lui Dan Șova, dar și al celorlalte solicitări de acest fel. De data aceasta, procurorii DNA obligă Senatul să trimită aceste documente până miercuri, 22 aprilie. În caz contrar, transmite DNA, Senatul ar „obstrucționa justiția”.

„Cererea de predare de înscrisuri adresată președintelui Senatului de către procurorii DNA se întemeiază pe dispozițiile art. 170 alin 1 Cod Procedură Penală, potrivit căruia „În cazul în care există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni și sunt temeiuri de a se crede că un obiect ori un înscris poate servi ca mijloc de probă în cauză, organul de urmărire penală sau instanța de judecată poate dispune persoanei fizice sau juridice în posesia căreia se află să le prezinte și să le predea, sub luare de dovadă. În prezenta cerere se arată că „refuzul de punere a dispoziția DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracțiunea de obstrucționare a justiției (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)”, a transmis DNA, sub semnătura procurorilor Constantin Claudiu Dumitrescu și Uncheșelu Jean.

Săptămâna trecută, DNA a trimis două solicitări către Senat prin care cerut toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție, în 2014 și 2015, precum și documentele în cazul senatorului Dan Șova.

„Este o cerere inedită”, a comentat atunci președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere