Tăriceanu, mesaj după moartea Regelui Mihai: Rămâne un simbol al patriotismului, al dragostei față de țară și popor

Tăriceanu, mesaj după moartea Regelui Mihai: Rămâne un simbol al patriotismului, al dragostei față de țară și popor
Publicat: 05/12/2017, 15:33
Actualizat: 25/03/2019, 20:58

„Cu profund regret și durere în suflet am aflat de dispariția dintre noi a Majestății Sale Regele Mihai I. Ziua de astăzi este una tristă pentru poporul român. Am avut onoarea să îl cunosc pe Majestatea Sa Regele Mihai și să-i simt căldura, grija și dragostea pentru țara și poporul român. Majestatea Sa a arătat în perioada domniei sale, în vremuri deosebit de grele, ce înseamnă să reprezinți țara cu demnitate și curaj.
A fost respectat în țară și în lume pentru modul în care s-a dedicat slujirii poporului său în spiritul apărării libertății și valorilor democratice. Regele Mihai rămâne un simbol al patriotismului, al dragostei față de țară și popor. Îi vom păstra vie amintirea și îi vom simți lipsa. În aceste momente grele, gândurile mele se îndreaptă către Familia Regală, căreia îi transmit sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Regele Mihai a încetat din viața, marți, la ora 13.00, la reședința sa din Elveția, a anunțat Casa Regală a României.

Marți seara, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declarație de presă.

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase