Tăriceanu, mesaj la 30 de ani de la reînființarea oficială a PNL: „Un liberal e în primul rând un om liber! Azi, pe această scenă a apărut și ALDE”

Redactor:
Gandul
Tăriceanu, mesaj la 30 de ani de la reînființarea oficială a PNL: „Un liberal e în primul rând un om liber! Azi, pe această scenă a apărut și ALDE”
Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj pe Facebook, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la reînființarea oficială a Partidului Național Liberal.

„În casa părinților mei de pe fostul bulevard Ana Ipătescu a renăscut Partidul Național Liberal, în zilele pline de speranța ale sfârșitului de decembrie din anul 1989″, a povestit Tăriceanu.

„Erau acolo Dan Amedeu Lăzărescu, soțul mamei mele, Sorin Bottez, Ionel Săndulescu, Nicu Enescu. Îmi amintesc frământările lor, dorința lor de a reînnoda tradiția liberală, brutal și tragic întreruptă de cizma comunistă.

Nu există și nu văd cum ar mai putea exista în România un partid la fel de glorios ca Partidul Național Liberal al Brătienilor. De numele lui se leagă independența de stat de la 1877, făurirea Regatului României și înfăptuirea României Mari. Liberalii au introdus reforma agrară, organizarea administrației unitare, cea mai democratică Constituție – cea din 1923.

După instalarea regimului comunist cei mai mulți dintre liderii liberali au înfundat temnițele comuniste, mulți dintre ei plătind cu viața. Astăzi, într-o perioadă în care se discută despre încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenilor, înțelegem mai bine de ce existența unui partid liberal în România este crucială.

De aceea le-am înțeles emoția și nerăbdarea de a reînnoda tradiția liberală. Partidul s-a reînființat oficial la 15 ianuarie 1990 și astăzi se împlinesc 30 de ani de la acest eveniment remarcabil.

Am încercat, în cei 30 de ani de când slujesc liberalismul, să fac tot ce ține de mine să nu trădez ideile liberale. În anii ”90 am militat cu tărie pentru o transformare profundă a României „prin noi înșine”, apoi am condus primul guvern liberal de după Revoluție, cel care a adus integrarea României în Uniunea Europeană și a adus o perioadă de bunăstare pentru toți românii.

Am fost simplu membru de partid și am fost și președinte al Partidului Național Liberal. Am fost înăuntru, dar și în afara partidului. Am sprijinit, dar am fost și în dezacord cu deciziile partidului. Pentru că eu cred că un liberal e în primul rând un om liber!

În 2014, am continuat proiectul liberal în care cred. Ambiția mea și a colegilor mei a fost aceea de a face ALDE un continuator al liberalismului conservator din România. Eram conștient încă de atunci, la fel ca și acum, că va necesita multă muncă. Totuși, am în continuare convingerea că alături de colegii mei din ALDE putem să atingem acest obiectiv.

Mișcarea liberală din România poate fi consolidată în viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe această scenă a apărut și ALDE.

La 30 de ani de la reînființare urez „La mulți ani” Partidului Național Liberal și tuturor liberalilor!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit un alt job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Din ce a ajuns să trăiască Vulpița, după ce a părăsit Acces Direct. La ASTA...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
România se află într-un pericol extrem de mare! Avertismentul crunt al premierului Orban, făcut în...
Adevăratul motiv pentru care Dana Budeanu a izbucnit în lacrimi la TV. „Nimeni nu vorbește...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide