Tăriceanu o face „neroadă” pe Dăncilă: Prostia s-a întors împotriva ei

Redactor:
Politic
Tăriceanu o face „neroadă” pe Dăncilă: Prostia s-a întors împotriva ei
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că „nerozia de care a dat dovadă" Viorica Dăncilă a făcut ca visul acesteia de a continua să fie premier să ia sfârșit. El a precizat că președintele PSD a încercat să destructureze ALDE, însă nu a reușit.

„Noi ne-am lăsat loc de bună ziua. Reacția lor a fost cea pe care o știți, de ostilizare și ambiționare a colegilor noștri. Am trecut prin momente foarte grele. A fost o încercare eșuată de a destructura partidul. Nu numai că a eșuat, dar s-a întors împotriva PSD, pentru că Dăncilă a înverșunat și mai mult adversarii ei. Nerozia de care a dat dovadă s-a întors înmpotriva ei și iată că visul de a rămâne premier în continuare s-a dus pe apa sâmbetei. Mie îmi pare rău, pentru că intrăm într-o criză politică, mă uitam în parlament și grupul USR, în mod imatur, erau cuprinși de euforie. Eu am trăit momentul cu emoție, pentru că nu eram 100% că va cădea guvernul. Dar în momentul în care a trrecut moțiunea mă gândeam ce urmează”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă susținută la organizația de femei a ALDE, sâmbătă, la Păltiniș.

Acesta a adăugat că fosta colegă de partid Grațiela Gavrilescu, precum și alții excluși din ALDE, au cedat mitelor oferite de PSD, însă au rămas apoi „cu buza umflată”.

„Le-am spus colegilor că a fost o tornadă, o situația cu totul și cu totul atipică pentru ce se întâmplă în politică. Sigur în politică sunt adversități, sunt adversarii mei, nu dușmanii mei. Deci adversarii noștri de la PSD au declașat un cataclism la adresa ALDE, încercând să mituiască în fel și chip colegii noștri. Unii au cedat. Noi hotărâsem retragerea de la guvernare. Oameni sunt. Eu nu o spun asta cu ideea că am înțelegere pentru ei, dar comportamentul uman e același, indiferent de sex. Din păcate, și una dintre colegele mele s-a lăsat ademenită. Și îmi pare rău că au rămas cu buza umflată. E vorba despre Grațiela Gavrilescu”, a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că urmează o perioadă de reconsolidare a filialelor partidului, precizând că în organizațiile unde au fost excluși cei care au acceptat funcții de miniștri în Cabinetul Dăncilă, mulți colegi au decis să rămână în partid și să sprijine formațiunea.

„Sigur că este necesară o reconsolidare a filialelor ALDE. Am fost la Olt și Dolj și am văzut care e situația după dezertarea colegilor. Am avut o surpriză plăcută, pentru că cea mai mare parte a colegilor noștri au rămas pe loc. Cea mai mare pierdere a fost la Prahova, dar au fost consilieri și colegi care au spus – noi rămânem în ALDE și mergem mai departe”, a conchis Tăriceanu.

Încrederea Guvernului Dăncilă a fost retrasă, prin adoptarea moțiunii de cenzură în plenul reunit de joi al Parlamentului. ALDE a votat pentru moțiune.

Ion Cupă, Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu au fost excluși din partid, deoarece au acceptat să fie nominalizați ca membri ai Cabinetului Dăncilă, după ce ALDE decisese ieșirea de la guvernare. Și Teodor Meleșcanu a fost exclus din ALDE, pentru că a fost propus de PSD și ales ca președinte al Senatului.

Inchide