Tăriceanu: PNL încearcă să iasă din încurcătură. Împărtășesc punctul de vedere al lui Băsescu

Redactor:
Raluca Pancu
Tăriceanu: PNL încearcă să iasă din încurcătură. Împărtășesc punctul de vedere al lui Băsescu
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în contextul afirmațiilor făcute de președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cu privire la eventualitatea formării unei coaliții de dreapta, că PNL încearcă să găsească o soluție ca să iasă din încurcătură, adăugând că nu a avut "contacte oficiale" cu liberalii și că mai întâi va discuta cu cei din PSD. Întrebat cum vede, în acest context, declarația fostului președinte, Traian Băsescu, Tăriceanu a precizat că îi împărtășește opinia cu privire la criza de leadearship existentă la nivelul PNL. "PNL-ul are nevoie de o clarificare ideologică", a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a declarat că va aștepta validarea mandatelor și că va avea discuții, mai întâi, cu cei de la PSD, adăugând că nu a avut „contacte oficiale cu cei de la PNL”. Tăriceanu a mai precizat că are îndoieli privind capacitatea PNL de a lămuri la viitorul Congres aspectele care țin de ideologie și de principii.

„Așteptăm să se valideze mandatele. În mod normal trebuie să discutăm, întâi, cu partenerii noștri de alianță politică, mă refer la PSD. Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL. Am văzut declarațiile de bunăvoință. Senzația mea e că PNL încearcă să găsească o soluție prin care să iasă din încurcătură. Astea sunt jocuri politice (…) PNL are nevoie de o clarificare politică, ideologică. Suntem pe poziții foarte îndepărtate unii de alții. Doar ca să facem o discuție să ne aflăm în treabă, nu mă simt confortabil”, a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă consideră că ar trebui să se mențină acel criteru de integritate despre care vorbea președintele Klaus Iohannis cu referire la Liviu Drganea, Tăriceanu a răspuns că „între Constituție și Dumnezeu nu e nici măcar președintele”.

„Constituția e foarte clară și mai presus de Constituție nu există nimic”, a mai spus președintele Senatului.

Tăriceanu a mai precizat că a discutat la telefon cu Liviu Dragnea, dar că nu s-au întâlnit.

Întrebat dacă a purtat discuții cu USR, Tăriceanu a afirmat că nu știe ce ar putea să discute cu formațiunea lui Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

„Cu USR nici nu știu ce aș putea să discut, plus că văd că cei de la USR sunt acum într-un frumos scandal care, de fapt, ne dezvăluie adevărata față a USR. Văd că este acolo o doamnă foarte vocală care are o grijă deosebită să pună mâna pe tot felul de contracte pe bani publici, ei care condamnau această practică”, a mai spus Tăriceanu.

În acest context, președintele Senatului a declarat că împărtășește punctul de vedere al fostului președinte, Traian Băsescu, care spunea despre el că ar putea conduce PNL, întrucât „niciun lider de acolo nu e la nivelul lui de încredere”.

„M-am întâlnit cu domnul Băsescu de curând pe scările de la România TV, ne-am salutat și am văzut declarația domnului președinte, ieri, referitoare la PNL și vizat de leadership îi împărtășesc punctul de vedere”, a precizat copreședintele ALDE. 

În ceea ce privește declarația fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea, potrivit căreia ALDE nu respinge reunificarea cu PNL, Tăriceanu a declarat că „nu a avut niciun mandat” pentru a declara așa ceva și că a fost foarte atent la ce a spus.

„Nu știu cine vorbește. Domnul Gerea nu a avut niciun mandat și eu am fost atent la ce a spus domnul Gerea. Nu a spus că aceasta ar fi vreo intenție. Speculații de genul ăsta se pot face”, a mai spus Tăriceanu.

 

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide