Tăriceanu vrea să se reînscrie în PNL. Antonescu: Nu avem nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD

Tăriceanu vrea să se reînscrie în PNL. Antonescu: Nu avem nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD
Publicat: 22/05/2014, 13:58
Actualizat: 31/07/2014, 03:41

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat pentru gândul că a depus cererea de adeziune la organizația liberală din Satu Mare. El a demisionat din partid după ce Delegația Permanentă a decis ruperea USL și ieșirea de la guvernare, Tăriceanu pronunțându-se pentru continuarea proiectului USL. Președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat la rândul său pentru gândul că Tăriceanu s-a înscris în Organizația Municipală Satu Mare. „Sigur că da, de astăzi se poate vorbi de Călin Popescu Tăriceanu ca despre un membru PNL. Eu i-am adresat invitația să se reîntoarcă în PNL”, a spus Ștef pentru gândul.

„Există un pericol real, ca PNL să ajungă la mâna lui Traian Băsescu, care a încercat să desființeze PNL. Decizia de a reveni în PNL este pe deplin justificată. Am venit ieri să-l susțin pe Ovidiu Silaghi (n.r. candidatul Alianței PSD – PC – UNPR într-un colegiu din Satu Mare) și am primit invitația de a reveni în PNL”, a declarat la Digi24, Călin Popescu Tăriceanu.

Prima reacție din parte președintelui PNL, Crin Antonescu, a fost că nu știe dacă Tăriceanu este sau nu membru PNL, dar i-a recomandat fostului lider să se retragă din politică.

„Mie nu mi-e frică de un Congres, dar nu avem nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD să ne facă Congres la PNL”, a replicat Antonescu.

El a avertizat că după alegerile europarlamentare va lua decizia în privința mai multor membri PNL, amenințând cu excluderi.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat că organizația județeană PNL Satu Mare nu și-a dat acordul pentru reînscrierea lui Tăriceanu.

„Pe domnul Tariceanu l-or fi invitat apropiatii din PSD. Președintele interimar PNL Satu Mare spune foarte clar că nu l-a invitat pe domnul Tăriceanu și nici nu susține acest aspect. Revenirea lui Tăriceanu este o diversiune. Dacă organizația județeană nu este de acord, domnul Tăriceanu nu se poate întoarce”, a declarat Pocora, la Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură.

De altfel, Virgil Enătescu, președintele interimar al PNL Satu Mare, a anunțat, printr-un comunicat de presă remis gândul, că nu-l acceptă pe Călin Popescu Tăriceanu în partid.

„La Satu Mare nu am invitat și nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizația noastră. Menționez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt și voi lupta împotriva divizării PNL la nivel național. Nici cei din Organizația Satu Mare nu sunt toți de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizația noastră. Nu sunt de acord cu păstrarea și relansarea USL-ului la Satu Mare și de la Satu Mare”, a declarat Enătescu, în comunicatul de presă.

„Nu pot să uit că în ultimele două luni și jumătate, cetățeanul care dorește să se înscrie azi în PNL nu numai că nu a fost alături de noi, ci a fost în tabăra PSD. Pentru mine este complet nesemnificativ”, a comentat Ludovic Orban pentru gândul.

Deputatul PNL a adăugat că nu știe dacă președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, mai este în PNL. „Ar trebui să-și dea jos haina roșie”, a spus Orban, făcând aluzie la apropierea locală existentă între șeful CJ și PSD. „Nu sunt în PSD, sunt liberal”, a fost replica lui Ștef.

Recent, din organizația PNL Satu Mare și-a dat demisia fostul ministru, Ovidiu Silaghi, care a trecut la PSD.

El era președintele organizației PNL Satu Mare, gestul său fiind considerat drept o trădare de conducerea liberalilor. Ulterior, Tăriceanu a negociat cu Victor Ponta și, în urma discuțiilor avute cu social-democrații, a beneficiat de sprijinul acestora pentru a deveni președintele Senatului. În prezent, organizația PNL Satu Mare este condusă de președintele interimar Virgil Enătescu.

Fostul premier a anunțat după plecarea din PNL că dorește să formeze un nou partid, proiect care nu s-a realizat.

Încercarea sa de revenire în PNL, în organizația Satu Mare, apare cu doar câteva zile înaintea alegerilor europarlamentare. Crin Antonescu a anunțat că, dacă partidul nu obține 20% la europarlamentare, își va da demisia de la conducerea formațiunii.

Surse din PNL susțin că prin această cerere de adeziune în partid, Călin Popescu Tăriceanu dorește să se implice în competiția internă pentru președinția partidului, dacă Antonescu va demisiona.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?