TELEFONUL LUI BĂSESCU. Senatorii vor să-l lase pe președintele suspendat fără linia de la STS. Ce spune șeful Telecomunicațiilor speciale

TELEFONUL LUI BĂSESCU. Senatorii vor să-l lase pe președintele suspendat fără linia de la STS. Ce spune șeful Telecomunicațiilor speciale
Președintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea șefului STS, Marcel Opriș, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea și funcționarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor și normelor legale

Președintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea șefului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Marcel Opriș, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea și funcționarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor și normelor legale.

Concluzia comisiei îl contrazice pe șeful STS, generalul Marcel Opriș, care a declarat, joi, după audierea sa în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

„Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care au fost prezentate comisiei și pe care comisia le știe, sunt proceduri clasificate și pot fi consultate numai de către cei abilitați. Au fost prezentate comisiei, dânșii sunt abilitați să le vadă. Există o prevedere specială care spune ce poate să aibă sau nu un beneficiar”, a declarat Opriș.

Cristian David a declarat, la finalul ședinței comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat și șeful STS, Marcel Opriș, că președintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicații Speciale la sediul de campanie al președintelui suspendat, Traian Băsescu.

Președintele Comisiei de apărare a susținut că generalul Marcel Opriș și-a depășit competențele.

Cristian David a anunțat că va trimite Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) concluziile comisiei de apărare pe această temă.

Marcel Opriș a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-și spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS și care arată că a acționat potrivit legilor și procedurilor.

„Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezența mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acționat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă”, a spus șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Opriș a mai menționat că nu poate arăta acele documente care dovedesc că a acționat conform legii, pentru că procedurile sunt clasificate.

Gigi Becali, atac incredibil de dur la adresa Anamariei Prodan: ”Nici nu mai vorbesc cu...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Scandal șocant, în direct, la TV! Gigi Becali a făcut-o praf pe Anamaria Prodan! De...
Schimbare importantă la un celebru post TV din România. Ce se va vedea de acum...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Prima țară care aprobă utilizarea ivermectinei pentru tratarea SARS-CoV-2
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Soția lui Ilie Năstase, DECIZIE RADICALĂ. Unde a plecat, departe de Ilie Năstase
Breaking: Un mare star de la Hollywood divorțează de soția secretă româncă pe care o...
Vestea șoc a momentului în România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS la doar 38 de...
Fotografia publicată de Anda Adam în care a dezactivat comentariile. Cum arată la 40 de...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide