#TeleormanLeaks. Guvernul poate să plece acasă! TOMAC, film cu o ALTĂ VALIZĂ pe Facebook. Ce mesaj transmite liderul PMP

Publicat: 05/11/2018, 10:05
Actualizat: 25/03/2019, 23:28

„Bună dimineața tuturor. Iată că, la prima oră în Parlament am găsit o altă valiză. Valiza moțiunii de cenzură. Sper că de data aceasta vom avea mai multe șanse și vom reuși să dăm jos guvernul Dăncilă, guvern care își poate lua valiza și pleca acasă, în Teleorman, acolo unde îi este locul”, este mesajul transmis luni de Eugen Tomac, pe Facebook.

După consultările avute cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, pe tema modificării legislației în domeniul justiției, președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că susține o moțiune de cenzură în condițiile în care coaliția PSD-ALDE s-a compromis definitiv pe legile justiție.

Și senatorul PMP Traian Băsescu a îndemnat partidele din Opoziție să încerce depunerea unei moțiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, precizând că este ultimul moment când demersul ar avea șanse de reușită.

Și PNL intenționează depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului. Biroul Executiv al partidului a votat ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureștiul, în intervalul 14-21 noiembrie, în contextul intenției de a depune în acea perioadă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, au spus surse din interiorul partidului, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au mai precizat că, din acest motiv, aleșii liberali au primit consemn să nu plece din Capitală în perioada 14-21 noiembrie.

Ultima moțiune de cenzură împotriva Executivului, inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaților și Senatul au respins moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul la moțiune, dar nu au votat.

#TeleormanLeaks, scandalul momentului. Valiza cu documente de la Teldrum, găsită de un sătean din Teleorman

Toate documentele și informațiile esențiale din dosarul Tel Drum, la care procurorii DNA nu au avut acces anul trecut când au făcut percheziții la sediul firmei, au fost găsite de un localnic din Teleorman într-o valiză pe care a descoperit-o în curte, relatează siteul de investigații RISE Project.

Săteanul a predat documentele unei surse RISE Project din județ. În hard-ul din valiză se află schița casei lui Dragnea, documentele firmei, sute de contacte ale unor importanți oameni politici, corespondența de pe adresa de serviciu, fotografii personale și mailuri trimise de fiul său.

Pachetul incendiar din valiză are potențialul de a dinamita status quo-ul politic de azi și de a schimba polii de putere din PSD.

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar avut acces anul trecut, când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, a fost găsită de un localnic din zona rurală din Teleorman, chiar pe proprietatea lui, scrie site-ul de investigații RISE Project, cu precizarea că săteanul în cauză a luat legătura imediat cu un reprezentant al portalului de anchete jurnalistice din județ.

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de informații din computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu.

În valiză mai există o tabletă din 2010 care a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, scrie RISE Project.

Printre mailuri sunt unele trimise de pe o adresă salvată Ștefan Dragnea. Mailul este trimis în anul 2010: „Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lu Liviu că mă ceartă, mă poți ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru mașini”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani