Teodor Meleșcanu și secretarul de stat american Michael Pompeo, discuții despre candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

Teodor Meleșcanu și secretarul de stat american Michael Pompeo, discuții despre candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU
Publicat: 02/04/2019, 09:39
Actualizat: 12/04/2019, 13:49

„Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu a avut o întâlnire oficială de lucru, la Washington, cu secretarul de stat american Michael Pompeo, la 1 aprilie. La întrevedere au mai participat ambasadorul României în SUA, George Maior, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, David Hale și asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene, Philip Reeker”, informează MAE într-un comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul și eforturile comune ale ambelor guverne, român și american, pentru dezvoltarea și intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Ministrul român a subliniat importanța vizitelor bilaterale la nivel înalt la Washington și București pentru dezvoltarea relației bilaterale.

„Discuția a vizat de asemenea o evaluare a priorităților de securitate transatlantică, în anticiparea reuniunii ministeriale dedicată aniversării a 70 de ani de la înființarea Organizației Atlanticului de Nord. Ministrul Teodor Meleșcanu a apreciat parteneriatul strâns cu Statele Unite în domeniul securității, scoțând în evidență rolul strategic al României și al cooperării româno-americane în asigurarea unei abordări integrate a măsurilor de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO. Totodată șeful diplomației române a accentuat importanța consolidării angajamentului american și aliat pentru securitatea regiunii Mării Negre. Șeful diplomației române a punctat realizările Președinției române a Consiliului UE și agenda pentru a doua parte a mandatului, inclusiv aspecte referitoare la Parteneriatul Estic, Asia Centrală și Balcanii de Vest. De asemenea, a subliniat abordarea României de relevare a substanței pozitive a cooperării dintre UE și SUA”, se mai arată în comunicat.

Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, a adus în discuție candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, arătând că este un obiectiv major al politicii externe române, a prezentat candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și a evidențiat experiența tradițională a țării noastre în sistemul ONU.

„Au mai fost discutate eforturile regionale și globale în problematica neproliferării, combaterii terorismului și amenințărilor asimetrice de securitate, secretarul de stat american remarcând contribuțiile importante ale României în cadrul organizațiilor și mecanismelor internaționale, dar și expertiza de înaltă ținută a specialiștilor și profesioniștilor români. De asemenea, a fost discutată intensificarea cooperării bilaterale în domeniul energiei”, conchide MAE în finalul comunicatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”