Teodorovici, despre contestatarii săi din PSD: Nu mi-au cerut nici măcar suspendarea

Redactor:
Alexandru Costea
Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat, referitor la contestatarii săi din interiorul partidului, că nimeni nu i-a cerut suspendarea din funcție, iar dacă ar fi făcut-o atunci ar fi pus imediat demisia pe masă.

„Eu n-am auzit. Nu. Nici măcar suspendarea. Dacă ar fi fost ceva de genul acesta, imediat, nici nu apucau să închidă gurița, că puneam pe masă a mea demisie”, a afirmat Eugen Teodorovici, la finalul evenimentul de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă, sâmbătă, la Romexpo, întrebat despre contestarea sa de către Marcel Ciolacu, Paul Stănescu sau Lia Olguța Vasilescu.

Întrebat care mai este rolul său în campania pentru prezidențiale, Eugen Teodorovici a răspuns: „O să vedeți. O să urmăriți campania și o să vedeți. O să vă prindeți. Voi merge și în deplasările dânsei și o să am și deplasările mele cu echipele, care se vor organiza pe acest important subiect”.

Președintele executiv al PSD nu a ținut niciun discurs la evenimentul lansării programului prezidențiabilului socia-democraților Viorica Dăncilă, deși la majoritatea evenimentelor anterioare a făcut acest lucru.

Eugen Teodorovici a fost întrebat și despre incidentul avut cu o jurnalistă, în timpul dialogului, acesta spunându-i că are dinții puși și că nu are interes pentru ea.

Fiindu-i reproșat limbajul și tonul folosit, Eugen Teodorovici a răspuns: „Ca să tranșăm această chestiune, dacă îmi puteți facilita o întâlnire cu domnia sa, în sensul de a avea o discuție, a-și fi recunoscător. Pot să am o discuție cu dânsa. Dvs aveți un fix. Nu, față de domnișoara respectivă, de asta am rugat să îmi faciliteze o întâlnire cu domnia sa”.

La insistențele jurnalistilor, ministrul de Finanțe s-a enervat, răspunzând: „Care jigniri? O să discut cu dânsa. Asta am rugat mai devreme. Ori nu sunteți prezentă, ori aveți sincope în a mă asculta. Cum să o caut pe domnișoara? Prin dumneavoastră”.

În CEx al PSD de vineri seara, câțiva social-democrați și-au exprimat nemulțumirea față de Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, vorbind despre posibila suspendare a acestora din funcțiile de conducere pe care le dețin în partid.

La întâlnire a fost decisă înlocuirea lui Mihai Fifor ca șef al campaniei electorale, au spus surse prezente la ședință, pentru MEDIAFAX. Responsablitatea organizării și coordonării campaniei electorale va reveni liderilor locali Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu, Niculae Bădălău și Dumitru Buzatu.

Cu toate acestea, nu a fost nicio decizie asupra suspendării celor doi din funcțiile pe care au la conducerea formațiunii.

De asemenea, potrivit surselor citate, cei trei parlamentari care au votat moțiunea de cenzură, Marius Bota, Ion Talpoș și Gabriel Petrea, au fost excluși din partid.

Inchide