Teodorovici își apără Codul: „Nu există niciun argument logic să-l respingi. TVA va fi redusă prin ordonanță sau în Parlament”

Redactor:
Sorina Ionașc
Teodorovici își apără Codul: „Nu există niciun argument logic să-l respingi. TVA va fi redusă prin ordonanță sau în Parlament”
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, critică cererea de reexaminare a Codului Fiscal, făcută de Klaus Iohannis, susținând că "nu există niciun argument logic și că motivele nu au niciun fel de justificare".

După ce președintele Klaus Iohannis a trimis înapoi în Parlament noul Cod Fiscal pentru reexaminare, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, susține că demersul șefului statului este nu doar ilogic, ci de natură să întârzie bugetul pe 2016.

„Sunt motive care nu au niciun fel de justificare. Nu văd niciun argument logic, economic sau de altă natură, decât cel economic, de a deturna Parlamentului Codul fiscal. Faptul că acest Cod Fiscal a fost dat spre analiza Parlamentului întârzie bugetul pe 2016, astfel încât România să aibă la timp un proiect de buget la timp. Economia așteaptă acest Cod fiscal de foarte mult timp. Este o situație neclară, sunt foarte multe companii care își pun întrebarea dacă își pot gândi afacerea pe 2016. România se putea afla azi în cea mai bună situație a sa, arătând un consens politic”, a declarat Teodorovici, la scurt timp după ce Codul Fiscal a fost trimis în Parlament.

Mai mult, ministrul Finanțelor a vorbit despre deficitul bugetar. În opinia lui, sunt state membre care au depășit deficitul stabilit de 3%, dar că România nu este în pericol să depășească această valoare în 2016.

„De ce trebuie să ne raportăm la un deficit atât de mic? Care este temerea? Dacă e un deficit mai mare, cine poate spune ce deficit e bun pentru România?”, a întrebat Teodorovici, în conferința de presă.

În ce privește reducerea TVA la 19%, ministrul de Finanțe a precizat că ea va fi făcută până la 1 ianuarie 2016, fie prin ordonanță ale Guvernului, fie pe cale legislativă, în Parlament.

De altfel, Eugen Teodorovici a spus că este necesară covocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a adopta, din nou, Codul fiscal.

 

 

 

Inchide