Timmermans NU ARE ÎNCREDERE în promisiunile lui Dragnea: Nu știu dacă CHIAR CREDE ceea ce spune

Redactor:
Sorin Bogdan
Timmermans NU ARE ÎNCREDERE în promisiunile lui Dragnea: Nu știu dacă CHIAR CREDE ceea ce spune
Frans Timmermans nu are încredere în promisiunile lui Liviu Dragnea. Află ce au discutat în secret liderii socialiști europeni cu președintele PSD

Poate cea mai importantă întâlnire politică de la Congresul Partidului Socialist European (PES) de la Madrid a fost una secretă, scrie politico.eu, dintre Liviu Dragnea și Frans Timmermans (prim-vicepreședinte al Comisiei Europene), Serghei Stanișev (președinte PES) și Udo Bullman (liderul PES din Parlamentul European. „I-am cerut lui Dragnea să ne explice dosarul penal deschis în România împotriva lui Timmermans și a comisarului european pe Justiție Vera Jourova,” a declarat Bullman. „Este o chestiune absurdă și a trebuit să o lămurim.”

Liviu Dragnea a explicat liderilor socialiști că nu are nici o influență asupra Justiției din România și a promis că îl va sprijini din toată inima pe Frans Timmermans (care deschide lista PES la alegerile europarlamentare) în campanie. „I-am explicat fără echivoc că cei ce doresc să facă parte din familia noastră, a socialiștilor europeni, trebuie să respete statul de drept.”

Timmermans a dezvăluit jurnaliștilor de la politico.eu că a fost „foarte ferm și foarte clar” în discuția cu președintele PSD. „Dragnea dorea să discute cu noi,” spune prim-vicepreședintele CE. „Nu vrea să iasă din grupul PES, ci dorește să clarificăm toate neînțelegerile. Vom vedea în următoarele săptămâni, dacă vom reuși.”

În calitate de prim vicepreședinte al Comisiei Europene, Timmermans va discuta chiar în această săptămână cu guvernul Dăncilă. „Nu știu dacă vom avea succes. De asemnea, nu știu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune„. El subliniază că a auzit că Dragnea ar fi spus presei din România că toate problemele au fost rezolvate, însă „din păcate, nu este așa”.

 

Președintele PSD Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze afirmațiile lui Timmermans, pe care susține că nu le-ar fi citit, dar atrage atenția că există o linie roșie și pentru drepturile omului, care nu trebuie încălcată în numele luptei anti-corupție.

„Sincer nu am citit și, dacă nu am citit, mă abțin foarte tare să comentez. Am avut o discuție lungă cu dl Timmermans, Stanișev, Udo Bullmann, în care cred că fiecare am înțeles ce își dorește și am decis ca în perioada următoare să avem discuții, ca să nu mai existe informații nereale. (…) Aștept să văd ce se întâmplă. Există o linie roșie și pentru drepturile fundamentale, care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituția, în numele unei așa-zise lupte anticorupție,” a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a ținut să dezmintă știrile care anunțau că a discutat cu președintele Comisiei LIBE a Parlamentului European, Claude Moraes, aflat la București.

„Ne-am întâlnit pe holul Parlamentului,” a precizat Dragnea. „E foarte important să nu mai fie confuzii, fake news. M-am întâlnit la nivelul P și am discutat 2 minute. Nu am discutat și chiar nu mă interesează foarte mult subiectul Kovesi.”

 

Inchide