Tomac, despre alegerea primarilor în 2 tururi:Guvernul să facă ce a promis, indiferent de consecințe

Redactor:
Diana Grigore
Tomac, despre alegerea primarilor în 2 tururi:Guvernul să facă ce a promis, indiferent de consecințe
Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat, joi, că Guvernul trebuie să își asume răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi, indiferent de eventualele consecințe în planul jocurilor politice.

„Alegerea primarilor în două tururi reprezintă cel mai important mesaj de schimbare pe care clasa politică îl poate da în 2020. Am convingerea că Guvernul pe care îl susținem va face această schimbare, indiferent de consecințe în planul jocurilor politice. Așa cum am spus de nenumărate ori, și o repet, în acest moment nu există niciun proiect mai important pentru România decât revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Asumarea unei asemenea modificări legislative urmărește creșterea încrederii cetățenilor în procesele și instituțiile democratice prin apropierea aleșilor de cetățean”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP susține că Guvernul Orban trebuie să modifice legislația în vederea alegerii primarilor în două tururi, așa cum a promis înainte de învestire.

„PMP a depus un proiect de lege în acest sens, adoptat de Senatul României și blocat mai apoi în Camera Deputaților. Anul trecut am strâns peste 1 milion de semnături pentru susținerea acestei inițiative legislative. Prima solicitare pe care am adresat-o Guvernului Orban înainte de învestitură a fost tocmai cea de promovare a alegerii primarilor în două tururi. Noi ne-am ținut de cuvânt și am votat Guvernul, acum e rândul partenerilor noștri liberali să facă ce au promis. Sunt sigur că actualul Executiv va găsi cea mai bună soluție pentru ca românii să își aleagă primarul în două tururi începând din acest an”, a subliniat Tomac.

Executivul va decide, joi, reverirea la alegerea primarilor în două tururi și prorogarea majorării alocațiilor pentru copii, au spus surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX. Până acum nu a fost stabilit dacă legile electorale vor fi modificate prin ordonanță de urgență sau prin asumarea răspunderii.

Inchide