Tomac o ACUZĂ pe Dăncilă că a decis să reducă cu 20% BUGETUL destinat românilor din DIASPORA

Redactor:
Diana Grigore
Tomac o ACUZĂ pe Dăncilă că a decis să reducă cu 20% BUGETUL destinat românilor din DIASPORA
Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că, Viorica Dăncilă a decis, la rectificarea bugetară, să reducă cu 20% bugetul alocat românilor din străinătate. Dacă vrei să afli mai multe informații, citește articolul următor.

„Pe lângă entitățile pe care PSD le consideră parte a unui „stat paralel”, diaspora a fost văzută constant drept o altă amenințare la adresa stabilității și prosperității partidului. Rectificarea bugetară vine drept o confirmare a acestei realități. Pe lângă scăderea bugetară pentru Administrația Prezidențială (mișcare deja cunoscută, aplicată și de USL pentru Presedintele Basescu), au fost vizate instituții care ofereau anumite servicii/ facilități pentru diaspora. Așa, premierul Dăncilă a decis, în spirit de sărbătoare, cu ocazia Centenarului, să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora și vecinătatea imediată. Mă refer aici la bani reduși de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – 2,355 mil lei (20%) din bugetul destinat proiectelor pentru Diaspora, dar și de la Ministerul Afacerilor Externe – 31,082 mil lei (6,8 mil euro !!!), bani necesari pentru activitatea optimă a consulatelor din Uniunea Europeană”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Acesta a adăugat că cea mai mare reducere a fost efectuată la Ministerul Cercetării și Inovării, respectiv 26 de milioane de euro au fost tăiate din bugetul instituției.

„Cea mai mare reducere de buget a fost gândită cu dedicație pentru Ministerul Cercetarii și Inovării – 122 mil lei (26 mil euro). Ghiciți ce? Cei mai mulți beneficiari ai proiectelor finanțate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, în mod cert, vor fi afectați de această reducere. Pentru a nu fi asociate aceste măsuri cu nervii produși recent de plăcuța cu mesaj dedicată PSD, adoptarea rectificării bugetului a fost amânată după data de 10 august, când revin guvernanții din concediu. Amânarea nu reprezintă, însă, decât o altă ipocrizie cu care ne-am obișnuit. Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetățeni români din străinătate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii țării peste hotare!”, a completat Tomac.

„Diminuările au fost operate de la Serviciul Român de Informații (-113 milioane lei), Ministerul Cercetării și Inovării (-122,1 milioane lei), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (-44,2 milioane de lei), Ministerul Energiei (-47,7 milioane de lei), Ministerul Afacerilor Externe (-35,1 milioane lei), Serviciul de Protecție și Pază (- 22,7 milioane lei), Ministerul Turismului (-17,3 milioane de lei), Serviciul de Informații Externe (-16,5 milioane lei), Serviciul de Telecomunicații Speciale (-16,2 milioane lei)”, se arată în propunerea de rectificare bugetară publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Legea moștenirii 2021. Cine primește averea în familie și ce cote se cuvin rudelor
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide