Traian Băsescu a recunoscut că a făcut presiuni asupra lui Rus. „Chiar dacă domnul Antonescu nu a recunoscut, eu o fac”

Traian Băsescu a recunoscut că a făcut presiuni asupra lui Rus. Chiar dacă domnul Antonescu nu a recunoscut, eu o fac
Publicat: 08/08/2012, 17:57

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a răspuns acuzațiilor făcute de fostul ministru Ioan Rus, spunând că, într-adevăr, a făcut presiuni asupra lui când era la conducerea MAI, cu mențiunea că doar „prin declarațiile de la sediul de campanie”.

„Chiar dacă domnul Antonescu a negat presiunile făcute asupra lui Rus, eu zic că da, am făcut presiuni asupra ministrului Ioan Rus, prin declarațiile pe care le-am făcut aici. Eu îi transmit ministrului Rus pe care nu-l suspectez de rea-credință. E clar că a fost păcălit sau incorect informat. A fost naiv. Nu-l acuz de incorectitudine că a spus cu gura dânsului că a actualizat listele electorale și le-a dat Biroului Electoral Central. Domnul Rus trebuie să știe, și dacă el consideră o presiune acest lucru, îi zic doar că la cei 18,3 milioane trebuia să mai adauge cei 460.000 de români din străinătate. Din păcate eu nu mai am ce să fac, să contest listele. E regretabil faptul că se întârzie o decizie, înțeleg că Guvernul a comunicat că nu deține listele electorale”, a declarat președintele suspendat, la sediul de campanie.

Ioan Rus a demisionat din funcția de ministru de Interne luni, 6 august, acuzând „presiuni atât din partea lui Traianm Băsescu, cât și din partea lui Crin Antonescu”. Dacă președintele suspendat a recunoscut zâmbind că e adevărat că mesajele transmise de el au avut rol de „presiuni”, Antonescu a negat acest lucru.

„Știu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a mințit. Deci în momentul în care a ieșit și și-a dat demisia, și-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aș fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe același nivel cu Traian Băsescu, care îl amenințase cu pușcăria, precizându-i și durata în public, eu știu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, și e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat”, a declarat Crin Antonescu, la un post de televiziune.