Traian Băsescu, despre actualizarea listelor electorale: ” Îmi permit să-i recomand domnului Rus un dram de luciditate”

Traian Băsescu, despre actualizarea listelor electorale:  Îmi permit să-i recomand domnului Rus un dram de luciditate
Publicat: 04/08/2012, 13:34
Actualizat: 04/08/2012, 20:59

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat astăzi, la sediul de campanie, că actualizarea listelor electorale nu este făcută în limite legale, nefiind normal să se bată din ușă-n ușă. Adminsitrațiile locale sunt cele responsabile cu actualizarea cetățenilor cu drept de vot, Băsescu adăugând că „nu nea Vasile trebuie să meargă pe coclauri”.

În declarația făcută ieri, Băsescu a acuzat USL-ul de acțiuni ilegale, referindu-se la actualizarea listelor electorale și spunând că scoaterea cetățenilor români plecați în străinătate de pe listele electorale este o „ilegalitate și o prostie”.

Mai mult, președintele suspendat le-a reamintit ministrului Rus și chestorului de la Evidența Populației de pedepsele din cazul Năstase.

Gândul a transmis LIVE TEXT. Iată cele mai importante declarații ale președintelui suspendat

„Rus se duce în satele din Carpații Orientali și Dobre în satele din Carpații Occidentali. Eu sper că oamenii ăștia își vor reveni”

„Actualizarea nu se face trimițându-l pe nea Vasile. Ministrul Rus e responsabil de cifra transmisă. Niciodată nu vor veni nemții să facă ce trebuie să facă autoritățile locale”

„Surprizele vor fi mari dacă actualizarea listelor electorale se face corect. Eu mizez pe o creștere a numărului de electorali, indiferent unde s-ar afla, cu cel puțin 300.000”

„Cine-i va fi partener lui Antonescu și lui Ponta, când ei sunt disprețuiți pentru încălcarea democrației? Cu cine credeți că vor putea face parteneriate? Cine va fi aliatul lor? Vor fi în afară.”

” Știți ce o să se întâmple? Ponta o să plece la Duba din nou pe banii lui Ghiță, domnul Rus se va întoarce la Mercedes, iar românii vor rămâne fără bani pentru agricultură, învățământ, sănătate. Ei pun sub semnul întrebare tot ce a obținut România de la UE”

„Trebuie să ne spălăm rușinea. Românii nu au venit să confirme prin votul lor lovitura de stat dată de cei 256 de parlamentari care au votat suspendarea, de Ponta, Antonescu și Voiculescu”

Au încercat să ajusteze listele electorale astfel încât să le iasă treaba. Nu poți să ceri unui președinte să rămână cu peste 50% după 3 ani de criză. Legitimitatea este dată de Constituție

” Îmi permit să recomand domnului Rus un dram de luciditate. S-a mers prea departe, iar efectele economice sunt deja dramatice, trebuie stopată această cavalcadă a nerespectării legilor, Constituției și valorilor europene.”

” Nu ameninț, eu doar atenționez și o fac cu maturitatea și înțelegerea unuia care de 8 ani construiește la credibilitatea României în UE. Ei nu fac decât să decredibilizeze guvernul și țara. Nu nea Vasile trebuie să vadă decesele, ci autoritățile locale”

„Pregătirea falsificării listelor electorale prin recensământ în care destui cetățeni sunt plecați în vacanță, mi se pare unul dintre cele mai mari bluf-uri”

” Ministrul Rus și premierul Ponta s-au așezat într-un ridicol greu de comparat cu ceva. Aș vrea să am un comentariu și despre adresa CCR trimisă Guvernului, să ceri actualizarea până la 29 iulie, apoi e împotriva legii. Trebuia făcută la maxim 5 zile de la data stabilirii datei referendumului, adică până pe 11 iulie.”

” Nu trebuie să alerge pe coclauri, nu trebuie să pe nea Vasile să întrebe de vecini, nu trebuie să bată la uși că eu le închid ușa în nas dacă vin”

„Mă văd nevoit să explic public domnului ministru Rus, ministrului delegat pentru Administrația locală, domnul Dobre, domnului chestor și domnului Victor Ponta ce au de făcut, în conformitate cu CCR. Trebuie să constate dacă au fost radiați din liste cei care au decedat până la 29.07, dacă sunt oameni care au împlinit 18 ani până la acea dată, cei care au obținut cetățenie română sau au pierdut-o până la 29.07”

„Mă văd nevoit să dau citire public adresei transmise primului ministru de CCR. Poate îl scăpăm pe Rus să-l caute pe nea Vasile, să numere oamenii din sat, să vadă cine e în vacanță și cine nu…vreau să-i ușurez munca, nu alta, și poate așa intră și în legalitate”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte