Traian Băsescu: Le cer lui Antonescu și Ponta să-și asume responsabilitatea pentru răul pe care l-au făcut României

Redactor:
Clarice Dinu
Traian Băsescu: Le cer lui Antonescu și Ponta să-și asume responsabilitatea pentru răul pe care l-au făcut României
Președintele suspendat Traian Băsescu susține o declarație de presă

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat astăzi că minciuna și naționalismul sunt singurele arme pe care se bazează Crin Antonescu și Victor Ponta, cărora le-a cerut „să-și asume responsabilitatea pentru răul pe care l-au făcut României”.

„Singurul apel pe care îl face actuala putere este să fie crezută pe vorbe. Minciuna nu poate duce România decât într-o fundătură, iar naționalismul propagat de președintele interimar și alți politicieni din USL este un concept care nu are cum să funcționeze în interiorul UE”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a apreciat că românii vor fi cei care vor suferi în urma acțiunilor politicienilor de la putere. „Le cer președintelui interimar și premierului să-și asume responsabilitatea pentru răul făcut României”, a spus președintele suspendat, precizând că efectul concret al acțiunilor actualei puteri a fost deprecierea monedei naționale.

Băsescu a răspuns și acuzațiilor USL potrivit cărora se folosește ilegal de Constituție în campania electorală, amintind că a avut sloganul „joc totul pe o singură”, pe Constituție.

„Fără respectarea Constituției, România riscă să se prăbușească. Este un reper special, după care neconducem și ziua de azi, și ziua de mâine și viitorul. Această cărticică trebuie să fie în conștiița fiecărui român și a fiecărui politian. Cei care conduc țara au obligația să doarmă cu ea sub cap. Îi deranjează Constituția că nu le dă dreptul să introducă dictatura”, a spus președintele suspendat.

Gândul a transmis LIVE TEXT declarațiile președintelui.

-Singura armă pe care o utilizează de dimineața până seara:minciuna și naționalismul. Este cel mai mare păcat pe care îl fac împotriva intereselor românilor

– În ultimele 10 zile au reușit să devină puterea care a făcut cele mai multe încălcări constituționale, au reușit să coboare standardele europene și să dea cu piciorul la tot efortul făcut de români.

– Dacă mai au vreo șansă cu minciuna, în mintea lor acestă șansă ar trebui să-i facă pe europeni și pe români să vadă România în alt fel.

– Singurul apel pe care îl face actuala putere este să fie crezută pe vorbe. Minciuna nu poate duce România decât într-o fundătură, iar naționalismul propagat de președintele interimar și alți politicieni USL este un concept care nu are cum să funcționeze în interiorul UE.

– Vom găsi indivizi care cred că naționalismul este tolerat în interiorul UE.

– Românii au nevoie de liberă circulație, de bani pentru mediu, de investiții străine, de un leu stabil. Deprecierea leului ar trebui să fie un semnal că ceea ce fac acești oameni este în neregulă.

– Îmi permit să fac un apel la cei care conduc țara: opriți-vă din încălcarea regulilor de conviețuire democratică a statelor din UE. Oricâte slugi ați avea, românii vor simți efectul politicii acestor doi politicieni.

– Îi cer președintelui interimar și premierului să-și asume responsabilitatea pentru răul făcut României.

– Mă îndoiesc să spună că-și asumă responsabilitatea pentru izolare, să-și asume responsabiliatea pentru deprecierea monedei naționale. Sunt conviși că acești oameni vor merge până la capăt cu decredibilizarea României.

– Fără respectarea Constituției, România riscă să se prăbușească. Este un reper special, după care neconducem și ziua de azi, și ziua de mâine și viitorul. Această cărticică trebuie să fie în conștiița fiecărui român și a fiecărui politian. Cei care conduc țara au obligația să doarmă cu ea sub cap. Îi deranjează Constituția că nu le dă dreptul să introducă dictatura.

Inchide