• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Traian Băsescu: Victor Ponta este bolnav

Traian Băsescu: Victor Ponta este bolnav
Atac dur în această seară al președintelui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta. Șeful statului a afirmat că premierul este "un mitoman, e bolnav", un om care atunci când vine la Cotroceni se comportă ca un "pisicuț", iar apoi iese și minte în declarațiile publice.

Atac dur în această seară al președintelui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta. Șeful statului a afirmat că premierul este „un mitoman, e bolnav”, un om care atunci când vine la Cotroceni se comportă ca un „pisicuț”, iar apoi iese și minte în declarațiile publice.

În aceste condiții șansele date lui Ponta pentru o nouă nominalizare la Palatul Victoria au fost extrem de reduse, șeful statului făcând un profil al politicianului pe mâna căruia va da guvernarea după 9 decembrie.

„Victor Ponta când vine la mine este ca un pisic, este ca un pisicut, și după ce iese vorbește cum vedeți. Ce să cred eu despre un astfel de om? El e mitoman, e bolnav. Cum e Antonescu bolnav de somn, el e bolnav de minciună (…) Când vine la mine spune „da, de acord”. Astea sunt reacțiile lui, nu vă spun prostii, sunt președintele României. Trebuia să-i dau de pe față masca”, a spus Băsescu, la B1Tv. 

Șeful statului l-a ironizat pe Victor Ponta în privința competențelor sale de politică externă: „Ce să-mi spună mie Victor Ponta? Miau, miau”

Varianta prezidențială a scandalului din CSAT

Șeful statului și-a susținut afirmațiile amintind de ședința CSAT din care premierul Victor Ponta a plecat la nici o jumătate de oră de la începrerea discuțiilor. Băsescu a spus că motivul nu a fost cel prezentat de Ponta, creara unui megaminister de externe la Cotroceni, ci refuzul șefului guvernului de a da bani în plus pentru armată la rectificare.

„La CSAT nu s-a discutat despre acel minister despre care el a vorbit o săptămână cum vroiam să ocupăm Guvernul cu un minister făcut la Cotroceni, subiectul nu a fost (…) Subiectul la care s-a inflamat era exact vorba despre armată, unde Dobrițoiu spusese că e într-o situație dificilă din punct de vedere al asigurării cheltuielilor materiale pentru armată și eu am cerut la rectificare să-i suplimenteze fondurile. A fost legat strict de creșterea finanțării armatei și lucru pe care premierul l-a refuzat„, a spus Băsescu, amenințând că va desecretiza stenograma ședinței dacă va fi cazul. 

E prea mic pentru funcția pe care o are, ca dimensiune umană și sufletească„, a comentat președintele, adăugând că Ponta „e un prim-ministru șantajat” și face ce „îi spune Voiculescu”.

Șeful statului l-a acuzat pe Ponta că are un dublu limbaj și  se folosește de „imaginea sa”, adoptând un ton împăciuitor atunci când acordă interviuri presei străine. 

„Dacă Ponta s-ar fi dus la Bruxelles, nu negocia nimeni cu el”

Băsescu a comentat și pretențiile premierului de a reprezenta România la Consiliul European în care se negociau banii pe care țara noastră ar urma să-i primească de la UE în perioada 2014-2020.

„Dacă s-ar fi dus acum la Bruxelles să negocieze bugetul, îl aștepta o surpriză foarte mare. Nu discuta nimeni cu el. Îl lăsau acolo în banii lui și la urmă îl întrebau: „Rămâne veto, domnul Ponta?”
Cum să arăți forță? Arăți că ești prost când faci asta în UE”, a spus președintele.

Băsescu a afirmat că desemnarea lui Victor Ponta s-a dovedit a fi varianta nepotrivită pentru această perioadă deoarece premierul „a pus mai presus interesul lui de a lua voturi și n-a făcut nimic pentru țară”. Un exemplu în acest sens dat de președinte a fost scandalul privatizării Oltchim în care singurul lucru urmărit a fost distrustrugerea lui Dan Diaconescu „pentru că i se părea că lua electorat de la PSD”.

„A făcut show-ul cu Oltchim. Condițiile pe persoană fizică au fost deliberate, condiții în care să îl aducă pe Dan Diaconescu în capcană. Și Dan Diaconescu a venit ca un șoricel la brânzică. A vrut să îl distrugă pentru că i se părea că lua electorat de la PSD. E de un cinism incredibil omul ăsta”, a spus șeful statului.

 

 

 

Inchide