TRU îi invită pe Baconschi și Cristian Preda să plece din partid. Baconschi: „E un limbaj nedemn de om cu pretenții de intelectual”

TRU îi invită pe Baconschi și Cristian Preda să plece din partid. Baconschi: E un limbaj nedemn de om cu pretenții de intelectual
Publicat: 26/05/2013, 16:52
Actualizat: 31/07/2014, 14:02

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le cere colegilor săi de partid Teodor Baconschi și Cristian Preda să plece din PDL, „dacă le este lehamite” de partid.

„Dacă le este lehamite, să plece!”, a declarat Traian Ungureanu, duminică, pentru Mediax, referindu-se la Teodor Baconschi și Cristian Preda.

El s-a arătat nemulțumit de declarațiile și criticile acestora la adresa PDL.

„Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea așteaptă totuși o lămurire. Ce vine mai întâi: teoria dreptei sau discuția despre destinația boscheților din Parcul Herăstrău? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbește de PDL ca partid anti-Băsescu. Asta e culmea! Tu lovești, tu dai cu capul în gură, tu dai cartonaș roșu! Atenție la penibil!”, a mai spus Traian Ungureanu.

Replica lui Baconschi a venit la scurt timp, pe pagina sa de Facebook, criticând limbajul lui TRU. Totodată, Baconschi își liniștește colegul de partid, anunțându-l că nu are nevoie de o invitație de plcare, o poate face și fără.

„Fostul meu prieten, Traian Ungureanu, ne invită pe mine și pe Cristian Preda să plecăm din PDL. O face într-un limbaj nedemn de un om cu pretenții de intelectual trăit atâția ani la Londra și, mai nou, Bruxelles. Traian Ungureanu: stai liniștit ! Blaga te va pune pe lista la europarlamentarele de la anul. L-ai servit, zelos, ani de zile. Iar nedoriții tăi prieteni, oameni cu care ai împărțit cândva aceleași idei și valori, vor pleca din PDL și fără invitația ta. După cum vezi, nu te-am judecat public și nici nu ți-am adresat insulte. Ai făcut-o singur”, a scris Baconschi pe Facebook.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că înființarea Partidului Mișcarea Populară este o reacție de alternativă la un „PDL care este leșinat”, iar dacă în această formațiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL își menține linia actuală, se va alătura Mișcării.

„Apariția unui asemenea partid este o reacție la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL”, a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Preda a fost întrebat dacă s-ar putea implica într-un astfel de partid.

„Dacă Mișcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună președintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mișcarea Populară. Dincolo de faptul că se dorește o alternativă la un PDL care este leșinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mișcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mișcarea Populară”, a răspuns europarlamentarul PDL.

Teodor Baconschi a declarat, recent, că PDL „nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbră, nu are prezidențiabil, nu are valori de dreapta asumate și este un partid în derută”.

Fundația „Mișcarea Populară” a anunțat, sâmbătă, începerea formalităților legale pentru înființarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mișcarea Populară”.

Conform unui comunicat al fundației remis sâmbătă agenției MEDIAFAX, în urma consultărilor membrilor Fundației „Mișcarea Populară”, care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe și fundație și partid, 31% doar partid, 11% doar fundație.

„Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis începerea formalităților legale pentru înființarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Mișcarea Populară”, precizează sursa citată.

Fundația Mișcarea Populară a informat marți că a inițiat consultarea aderenților cu privire la oportunitatea înființării unui partid politic care să susțină proiectele lansate de fundație și care să preia numele acesteia. Aderenții sunt invitați să trimită răspunsurile lor până vineri, 24 mai, la miezul nopții, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Mișcării Populare.

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marți, la RFI, că partidul pe care l-ar înființa Fundația Mișcarea Populară își dorește alianțe cu partide de dreapta, fiind deschis către oameni din alte formațiuni, inclusiv din PDL, care, în opinia acestuia, ar putea să nu mai existe în 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee