Tudorel Toader: NU RENUNȚ la revocarea procurorului general. Voi publica MAPA DE CANDIDATURĂ a lui Lazăr

Tudorel Toader: NU RENUNȚ la revocarea procurorului general. Voi publica MAPA DE CANDIDATURĂ a lui Lazăr
Tudorel Toader nu renunță la revocarea procurorului general: Voi publica mapa de candidatură a lui Lazăr. Află cum a ajuns o rezoluție de clasare a unui dosar al lui Iohannis mărul discordiei dintre Toader și Lazăr

„Voi face o sinteză… a parcursului decizional!”, a precizat Tudorel Toader pentru Mediafax, întrebat fiind dacă va publica marți și rezoluția de clasare presupus găsită în mapa de candidatură a lui Augustin Lazăr la Parchetul General.

Pe de altă parte, procurorul general a precizat, pentru Mediafax, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluție de clasare privindu-l pe președintele Klaus Iohannis.

„Urmare a adresei dumneavoastră (…), vă aducem la cunoștință că, în urma verificării documentației atașate la lucrarea noastră (…) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiției de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră,” se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr.

Versiunea lui Toader

Ministrul Justiției anunță că va prezenta marți mai multe documente din mapa de candidatură a lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general al României, în baza căruia președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a acestuia.

„Mâine (marți – n.r.) voi prezenta procedura și graficul de numire ale celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public și conținutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanțe, preferabil ar fi să cunoaștem și conținutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat și semnat decretul de învestitură. În mod normal, dosarele de la MJ, CSM și Cotroceni trebuie să aibă un conținut identic !,” scrie Toader pe Facebook.

„PS: Nu renunț la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat și abordarea diferită de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportună politic/ nu este oportună” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvată!”, adaugă în final ministrul Justiției.

Procurorul general ceruse Direcției resurse umane și organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României inițiat de ministrul Justiției, să i se elibereze o copie a „rezoluției de clasare care privea președintele României în funcție”, document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016, cu propunerea de numire a sa în funcție, așa cum a susținut Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat miercuri, că declanșează revocarea procurorului general Augustin Lazăr, pentru că acesta a fost numit de președinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, iar mapa sa de candidatură ar conține și o rezoluție de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016, a semnat numirea în funcția de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanță profesională. Rezultă faptul că ministrul Justiției de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcția de procuror general cu nerespectarea criteriilor și procedurilor legale. Președintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute… Nu înțeleg de ce (în dosar – n.r.) apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoriare la președintele României în funcție”, a declarat Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a fost numit procuror general în data de 28 aprilie 2016 de către președintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiției de la acea vreme, Raluca Prună.

 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide