Turcan, despre Legea recursului compensatoriu: A fost inițiată în Guvernul Grindeanu. Minciuna PSD este cât Casa Poporului

Redactor:
Diana Grigore
Turcan, despre Legea recursului compensatoriu: A fost inițiată în Guvernul Grindeanu. Minciuna PSD este cât Casa Poporului
Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Legea recursului compensatoriu a depusă în Parlament de Guvernul Grindeanu, nu de Guvernul Cioloș așa cum afirmase președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu. Liberalul a adăugat că românii nu au ieșit la vot să fie luați peste picior de PSD-ALDE.

„Cer PSD să nu mai dezinformeze românii! (…) În privința legii recursului compensatoriu, minciuna PSD este cât Casa Poporului! Proiectul de lege a fost adoptat de Guvern la data de 31 ianuarie 2017 și depus în Parlament la data de 1 februarie 2017 de către Guvernul Grindeanu. Mii de infractori au fost eliberați, viața românilor și a copiilor noștri este în pericol. Haideți să abrogăm proiectul! Se poate! Românii nu au ieșit la vot ca să fie luați peste picior de PSD și ALDE. Majoritatea parlamentară are obligația să repare ce a stricat. Cetățenii au ieșit la vot pentru ca România să iasă din zona de incertitudine politică și economică în care PSD și ALDE au aruncat-o”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL a precizat care este ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară parlamentară.

„PNL solicită sesiune extraordinară pe: Ordonanța 51 care încurajează abandonul școlar, iar majoritatea PSD din Senat nu a făcut nimic. Senatul avea obligația să dezbată repede acest proiect, astfel încât el să ajungă în Camera Deputaților în sesiunea extraordinară și să fie respins. Se poate!; Ordonanța 114 trebuie scoasă din sertarele PSD de la Parlament și, prin vot în Camera Deputaților, for decizional, să oprim atacul la mediul privat, la românii de rând! Se poate!; Proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și amnistia mascată este bine ascuns de PSD în sertarele Comisiei Juridice de la Camera Deputaților, din 6 iunie 2017!!!! PSD nu suflă o vorbă! Scoateți-l din sertare și să-l respingem la vot în Camera Deputaților. Se poate!”, a susținut Turcan.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a convocat o ședință a Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru luni, 26 august, pentru a stabili programul de lucru al sesiunii extraordinare. Acesta spune că legea de modificare a regimului transportului de persoane este de competența Senatului.

Ciolacu susține că solicitarea Opoziției de a include pe ordinea de zi legea de aprobare a OUG care modifică unele acte normative privind regimul transportului de persoane nu se susține, deoarece este de competența Senatului.

De asemenea, referitor la proiectul de lege pentru abrogarea amnistiei și grațierii, Ciolacu transmite că termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei. Social-democratul își dorește ca la orice dezbatere cu privire la justiție să fie prezente în mod obligatoriu instituțiile implicate, asociațiile magistraților și societatea civilă.

În ceea ce privește abrogarea în totalitate a OUG 114, cerută de partidele din Opoziție, Ciolacu menționează că acest lucru ar avea „un impact social extrem de negativ pentru milioane de români”.

În legătură cu abrogarea legii recursului compensatoriu, Ciolacu precizează că acesta a fost un proiect inițiat de fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, în timpul guvernului Cioloș, ca urmare a angajamentelor statului român de rezolvare a problemelor condițiilor din penitenciare care au făcut obiectul unor condamnări repetate la CEDO.

 

Inchide