• Publicat:
Politică

Turcan, după respingerea cererii de urmărire penală a lui Bodog: PSD consideră că legea nu este pentru toți. Avem exemplul de astăzi

Turcan, după respingerea cererii de urmărire penală a lui Bodog: PSD consideră că legea nu este pentru toți. Avem exemplul de astăzi
Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a declarat că PSD recidivează prin raportul de respingere pentru încuviințare a urmăririi penale a lui Florian Bodog dat de Comisia juridică, precizând că social-democrații consideră că „legea nu este lege pentru toți".

„PSD recidivează! Parlamentul nu este instanță de judecată! Când un om politic aflat într-o funcție este chemat în justiție, el răspunde ca orice alt cetățean. Indiferent cine este liderul PSD, crezul politic este unul singur: că legea nu este lege pentru toți. Astăzi (marți – n.e.) avem un nou exemplu: Florin Bodog, parlamentar protejat de justiție prin votul colegilor din comisia juridică a Senatului. Ieri, au fost mulți alții pe care colegii de partid i-au ascuns de justiție. Este și cazul Rovanei Plumb, propusă acum pentru funcția de comisar european!”, a scris Raluca Turcan, marți, pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL a adăugat că singurele preocupări ale PSD sunt în continuare fentarea legii.

„Sunt probabil ultimele săptămâni ale Guvernului Dăncilă și ale puterii PSD. Singurele preocupări ale acestui partid sunt cum să fenteze legea să rămână încă un pic la guvernare și cum să își salveze din oamenii vulnerabili în fața justiției”, a conchis Turcan.

Reacția vine în contextul în care Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de respingere a solicitării procurorilor de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciul și fals intelectual.

El a adăugat că raportul va fi depus zilele următoare, pentru a intra în ședința Biroului permanent al Senatului de luni, iar apoi în plen.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală față de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată, în exercițiul funcției de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunțat Ministerul Public.

Inchide