Turcan reacționează: Fărădelegea e la putere pe străzile României! / PNL nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori

Redactor:
Alexandru Costea
Turcan reacționează: Fărădelegea e la putere pe străzile României! / PNL nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori
Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a declarat joi, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că PNL „nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori din România" și că președintele Klaus Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale.

„Guvernarea Dăncilă este în momentul de față ruptă total de români și respinsă de ei la alegerile și referendumul din 26 mai. Izolată internațional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-ați încuiat în Palatul Victoria și faceți trei lucruri grave: mințiți și dezinformați, întrețineți mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiți banii publici în interes personal și politic. Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon mințiți și dezinformați! Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori și cinstiți din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteți dumneavoastră și clientela politică parazitară. Responsabilitatea situației dramatice din momentul de față este 100% a PSD”, a declarat Raluca Turcan în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Ea a mai spus că președintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale, „fie că vorbim de justiție sau de economie”.

„Toate creșterile de venituri de care faceți tam-tam au fost spulberate de creșterile de prețuri, de facturile și blocajele pe care le-ați generat. Singurele topuri în care se găsește România sunt cele legate de creșterile de prețuri, de lipsa de absorbție a fondurilor, de datoriile împovărătoare. O altă minciună este aceea a neconflictualei – între ghilimele – Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieșirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în fața Parlamentului, să-și valideze echipa completată. O obliga Constituția! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziția de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenții care au scandalizat până și PSD-ul. De aici până la descompunerea instituțională și morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o țară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o țară neguvernată”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaților PNL a apreciat că guvernul Dăncilă nu mai are niciun fel de autoritate.

„Nu mai poate face nimic în mod convingător, pentru nimeni. Iar consecințele le suportă românii, ei au cel mai mult de suferit. Dna Dancilă și anturajul său au oroare de lege. Și infractorii din toată țara au înțeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituțiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache și Viorica Dancilă. Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din pușcării. Acum interlopii își fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliției cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în județele controlate de baroni PSD. Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziți cu pile de partid în instituțiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronați cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România și o lasă fără apărare în fața infractorilor de tot felul. România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie și spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90″, a mai spus Turcan.

Inchide