VIDEO | Turcan: Rectificarea bugetară și alimentarea bugetului Ministerului Muncii anunțată de noul Guvern confirmă tot ceea ce am spus

Publicat: 23/11/2021, 23:37
Actualizat: 23/11/2021, 23:49

Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că tot ce a spus ea în legătură cu problema plăților pensiilor și a alocațiilor este reală, de vreme ce noua coaliție PSD-PNL-UDMR a transmis că se va realiza rectificarea bugetară şi se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii şi a bugetului de asigurări sociale pentru a plăti în luna decembrie pensiile şi alocaţiile.

„Faptul că astăzi s-a anunţat că după învestirea Guvernului, în prima şedinţă, se va realiza rectificarea bugetară şi se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii şi a bugetului de asigurări sociale pentru a plăti în luna decembrie pensiile şi alocaţiile, confirmă tot ceea ce am spus.

Aşadar, aici nu mai este cuvântul meu contra altor opinii care au mai fost exprimate în spaţiul public, e un lucru confirmat deja de cei care vor veni la Guvern”, a declarat Raluca Turcan.

Ea nu a știut să spună de ce au fost luați banii de la Ministerul Muncii și susține că a făcut zilnic demersuri oficiale pentru rezolvarea problemelor financiare, astfel încât să nu se ajungă la o astfel de situație.

De ce au fost bani luaţi la rectificarea bugetară? Nu ştiu, sincer, nu ştiu. Asta a fost situaţia atunci. Am înţeles, pot să înţeleg. Într-o echipă guvernamentală există calcule care pot să transceadă, să spunem, viziunii unui ministru”, a adăugat ea.

„Eu am această îngrijorare cu privire la finanţarea obligaţiilor noastre din momentul rectificării bugetare, când pur şi simplu s-au luat acei trei miliarde de lei de la Ministerul Muncii, de fapt, s-a luat o parte din subvenţia pe care o primea bugetul de asigurări sociale, pentru că partea de contribuţii nu asigură plata întreagă a cheltuielilor”, a spus ministrul.
Am încercat să ţin această îngrijorare cât mai mult posibil. Mai mult decât atât, cred că am parcurs toate etapele şi instituţionale şi informale. Am foarte multe adrese către Ministerul Finanţelor, am o propunere de Hotărâre de Guvern care mi-a fost restituită ca fiind neavizată pentru că nu existau bani în fondul de rezervă.  Au fost demersuri pe care le-am făcut instituţional aproape în fiecare zi”, a adăugat Turcan.
 Turcan declara luni „De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe Facebook”, mai scrie Raluca Turcan.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că social-democrații atrăgeau atenția de acum trei luni cu privire la situația sistemului de pensii, ca răspuns la acuzele Ralucăi Turcan care l-a acuzat luni pe Florin Cîțu că „se joacă poker cu pensiile și alocațiile” românilor. El a precizat că va discuta cu ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu și va stabili o rectificare bugetară, astfel încât pensiile și alocațiile să fie plătite.
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
FOTO. Anca Țurcașiu, imagini fără inhibiții la 51 de ani! S-a lăsat pozată așa
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum a vrut să îl convingă Gigi Becali pe Ionuț Iftimoaie să se bată pentru...
Starea de alertă se prelungeşte, de astăzi, cu 30 de zile: masca nu mai este...
BCR vinde un SUV recuperat de la client. Acest model are REȚETA CÂȘTIGĂTOARE pentru drumurile...
BANCUL ZILEI – Duhul din lampă își satisface poftele carnale cu nevasta altuia
Papa Francisc dă un pic mai liber la sex în afara căsătoriei: „Păcat mai mare...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
O CUTIE uriașă apărută din senin provoacă GROAZĂ. Face parte dintr-un proiect ȘOCANT
Senatorul Remus NEGOI a cerut DEMISIA Marianei GÂJU, după ATITUDINEA de INTERLOP. VIDEO
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Vestea ȘOC a momentului în România: Celebrul om de afaceri a murit într-un cumplit accident
Șeful PFIZER aruncă BOMBA! Adevărul despre vaccin. E cutremur în toată lumea
El e Paul din Galați, bărbatul care ”i-a stricat casa” lui Dragnea. Amantul Irinei e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Antreprenoarea care a devenit milionară datorită unei resurse pe care românii au ignorat-o