• Publicat:
Politică

Turcan: S-a văzut voința zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupției și minciunii. PNL cere adoptarea legii votului electronic

Turcan: S-a văzut voința zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupției și minciunii. PNL cere adoptarea legii votului electronic
Primvicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat luni începerea transpunerii în lege a rezultatului refrendumului, precum și adoptarea în regim de urgență a legii votului electronic. "Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor", a adăugat ea.

„PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiție și solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic! Votul de ieri (duminică – n.r.) a arătat voința zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupției și minciunii! 6 milioane de români au venit la vot și au spus Da la referendum. Partidului Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare și a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează și care ne obligă enorm”, a scris pe Facebook Raluca Turcan

Ea a mai arătat că „începând de astăzi” liberalii vor începe să transpunem rezultatul de ieri în lege, în procedură de urgență, prin următoarele proiecte:

1. Revizuirea Constituției în sensul interzicerii aministiei și grațierii pentru faptele de corupție. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală.
2. Revizuirea Constituției pentru interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală.
3. Extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permițând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu.
4. Adoptarea, în procedură de urgență, a legii votului electronic pentru românii din diaspora.

„Legea (votului electronic – n.r.) a fost inițiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD și ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaților. Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor, care au stat la Kilometri de cozi, la secțiile de votare, în cea mai frumoasă zi pentru democrația românească”, a conchis primvicepreședintele PNL.

Facem apel la toate partidele de opoziție să ni se alăture în acest demers!

 

Inchide