UDMR Sfântu Gheorghe strânge semnături de la localnicii care vor să intre în procesul pentru steag

UDMR Sfântu Gheorghe strânge semnături de la localnicii care vor să intre în procesul pentru steag
Filiala UDMR Sfântu Gheorghe a inițiat o acțiune de strângere de semnături de la localnicii care doresc să devină parte în procesul legat de steagul orașului, care se va judeca la Curtea de Apel Brașov, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 22/06/2013, 14:43
Actualizat: 25/06/2013, 13:56

Filiala UDMR Sfântu Gheorghe a inițiat o acțiune de strângere de semnături de la localnicii care doresc să devină parte în procesul legat de steagul orașului, care se va judeca la Curtea de Apel Brașov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele executiv al UDMR Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, afirmă, într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, că steagul județului Covasna a fost anulat printr-o sentință a Curții de Apel Brașov și că, marți, aceeași instanță va decide cu privire la steagul municipiului Sfântu Gheorghe.

Astfel, UDMR Sfântu Gheorghe cere cetățenilor orașului să se folosească de posibilitățile juridice și să își exprime solidaritatea față de steag.

Potrivit comunicatului, persoanele fizice și organizațiile civice au dreptul de a intra în acest proces și astfel, dacă sentința va fi una defavorabilă la Curtea de Apel Brașov, procesul poate fi dus până la Strasbourg.

Ca urmare, UDMR Sfântu Gheorghe lansează un apel la toți cetățenii orașului Sfântu Gheorghe ca, în cursul săptămânii viitoare, la standurile care vor fi amenajate în diferite puncte ale orașului, precum și la sediul UDMR, să semneze actul prin care devin parte a procesului și astfel vor apăra steagul.

„Să semnăm cât mai mulți și să arătăm că suntem o comunitate unită și puternică, căreia nu îi pot lua dreptul de a-și folosi simbolurile”, se subliniază în comunicat.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, declara, joi, că în 25 iunie Curtea de Apel Brașov va decide cu privire la steagul municipului Sfântu Gheorghe, după ce, în prima instannță, Tribunalul Covasna a respins acțiunea fostului prefect Codrin Munteanu care atacase în contencios administrativ hotărârea CL prin care a fost aprobat steagul orașului.

„Noi, având în vedere această decizie a instanței (prin care s-a anulat steagul județului Covasna – n.r.), vom chema să ni se alăture în acest proces și asociații organizații non-guvernamentale. Vă spun și de ce: conform legislației, autoritățile locale se pot judeca doar până la Curtea de Apel, însă dacă se alătură și organizații non-guvernamentale, atunci putem să mergem până la Strasbourg. Iar noi vrem să ducem până la Strasbourg această problemă ca să vadă lumea întreagă cum sunt aplicate legile în această țară”, spunea primarul.

Tribunalul Covasna a respins, în urmă cu câteva luni, acțiunea fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu, care atacase în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local prin care a fost aprobat steagul municipiului Sfântu Gheorghe. Prefectura a făcut recurs.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a declarat, joi, într-o conferință de presă că, potrivit unei sentințe postate pe site-ul Curții de Apel Brașov, instanța a admis recursul declarat de fostul prefect al județului Codrin Munteanu împotriva sentinței civile pronunțată de Tribunalul Covasna și în consecință a dispus anularea parțială a hotărârii CJ Covasna din 2008, respectiv a articolului prin care s-au aprobat steagul și fanionul județului.

Decizia Curții de Apel Brașov este irevocabilă.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 12!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Avertisment teribil făcut de Alexandru Rafila! Situația se complică peste noapte în România! Se întâmplă...
Bill Gates a dat lovitura vieții. Totul s-a „copt” în plină pandemie. Toată planeta vuiește
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...