Udrea: Boc ar putea susține Mișcarea Populară chiar din PDL

Udrea: Boc ar putea susține Mișcarea Populară chiar din PDL
Publicat: 31/01/2014, 16:55
Actualizat: 16/03/2017, 20:37

Primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi „categoric” în Partidul Mișcarea Populară, spune într-un interviu la RFI deputatul Elena Udrea, care a demisionat joi din PDL, ea precizând însă că fostul premier ar putea susține PMP „de la distanță, chiar rămânând în PDL”.

Întrebată dacă s-ar putea regăsi Emil Boc în Partidul Mișcarea Populară și dacă ușa acestei formațiuni pentru actualul primar al Clujului, Udrea a răspuns: „Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câștigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtășește aceleași idei, aceleași proiecte, aceeași luptă pe care o duc și Traian Băsescu și echipa președintelui din PDL și sunt convinsă că și sub forma aceasta, de la distanță, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mișcarea Populară și de președinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat și uitați că primesc piedici tot timpul și acum mă refer la reforma justiției, spre exemplu”.

Întrebată dacă ar putea urma și alte plecări din PDL, după demisia ei, Udrea a răspuns: „Este foarte posibil, pentru că la fel ca mine gândesc foarte mulți colegi din partid. S-a văzut lucrul acesta și la alegerile interne, unde aproape jumătate din partid a votat pentru moțiunea pe care am reprezentat-o (…). La baza partidului, oamenii vor să rămână în parteneriat cu președintele (Traian Băsescu-n.r.), împotriva USL (…). Sunt foarte mulți care, probabil, gândind la fel cum gândesc și eu, se vor regăsi mai degrabă în Mișcarea Populară decât în PDL. Dar nu cred și nu-mi doresc ca Partidul Mișcarea Populară să fie un aspirator de membri de la PDL”.

Elena Udrea spune că se gândea de multă vreme la demisia din PDL: „Mă gândesc de foarte mult timp la soluția aceasta, la faptul că astăzi în PDL este evident că discursul actualei conduceri nu corespunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta, este un discurs de Opoziție mai degrabă la președinte, un discurs prin care de foarte multe ori s-a negat propria guvernare”.

Întrebată dacă a fost sfătuită de președintele Traian Băsescu să demisioneze din PDL, Udrea a răspuns: „Nu, categoric, nu! Dar discuții de-a lungul timpului au mai fost (…). Se simte nevoia ca în spatele președintelui să se ralieze o formațiune care să aibă același mesaj cu președintele împotriva acestui Guvern, care în fiecare zi produce o nouă criză”.

Referitor la acuzațiile la adresa ei din partea liderilor PDL privind refuzul de a avea o discuție deschisă cu conducerea partidului, deputatul demisionar spune: „Probabil că este o reacție la nervi, la supărare a colegilor mei, pentru că nu cred că am demonstrat vreodată că nu doresc să discut cu conducerea partidului, dimpotrivă, în ultimele opt luni a fost o dorință pe care mi-am exprimat-o și public și în privat de a discuta și de a încerca să conving actuala conducere a partidului că din punctul meu de vedere și al multor altor colegi, drumul pe care merge acum PDL nu este un drum care să ajute partidul (…). Deci eu am încercat tot timpul să discut cu ei. Este incorect să spună acum că am refuzat să vorbim, că mi-ar fi cerut și aș fi refuzat să vorbim”.

Intrarea Elenei Udrea în Partidul Mișcarea Populară a fost anunțată oficial, joi, președintele PMP, Eugen Tomac, spunând că aceasta este „unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre”.

Eugen Tomac a fost întrebat și despre posibila intrare în PMP a consilierilor prezidențiali recent eliberați din funcție. „Domnul Funeriu deja a anunțat că se alătură partidului, îi așteptăm cu multă bucurie și pe ceilalți consilieri care vor dori să se implice în activitatea politică a partidului, sunt bineveniți. Sunt oameni care au făcut politică, alții nu au făcut politică. Nu am discutat și nu vă pot confirma nume în afară de ce am discutat cu domnul Funeriu”, a răspuns Tomac la întrebări. El a precizat că nu a avut o discuție cu ceilalți consilieri, dar a arătat că unii dintre ei sunt membri fondatori ai Fundației Mișcarea Populară.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulți consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu și Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară.

Președintele Traian Băsescu a semnat, marți, decretele și deciziile de eliberare din funcție pentru consilierii prezidențiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu și Gabriel Berca, și pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc și Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidențial Daniel Funeriu a scris, marți, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic și că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Partidul Mișcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel București, liderul formațiunii, Eugen Tomac, declarând că „29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naștere a PMP”.