Udrea: Conducerea PDL e preocupată mai mult de mine decât să critice Guvernul USL

Udrea: Conducerea PDL e preocupată mai mult de mine decât să critice Guvernul USL
Publicat: 05/08/2013, 15:03
Actualizat: 29/07/2014, 18:33

Deputatul PDL Elena Udrea consideră că „unii” din conducerea partidului sunt preocupați mai mult de ea decât să critice Guvernul USL și, deși nu sunt în stare să obțină voturi, încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alții.

„Cred că sunt unii în conducere astăzi, de regulă cei care nu sunt în stare să obțină voturi, care încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alții pentru ce se întâmplă cu partidul. Văd că îi preocupă mai mult Elena Udrea decât să critice Guvernul Ponta”, susține Udrea într-o declarație pentru MEDIAFAX, în replică la acuzațiile liderului PDL Vasile Blaga.

Elena Udrea solicită să i se dea un singur exemplu când vreodată ceea ce a făcut ori a spus ea a fost împotriva PDL.

„Chiar mai mult, sunt unul dintre cei mai activi și mai prezenți critici la adresa USL. A, de acord că poate ceea susțin eu, parteneriatul PDL cu Traian Băsescu și unitatea dreptei, este în contradicție cu ceea ce face și gândește conducerea actuală a partidului. Dar aceasta nu înseamnă că ei au dreptate, pentru că la fel ca mine gândesc electoratul de centru dreapta și marea majoritate a membrilor de partid”, adaugă Udrea.

Ea mai spune că nu are de gând să plece din PDL.

„Nu am de gând să plec din PDL, chiar dacă sunt mulți nemultumiți de drumul pe care merge partidul astăzi care îmi cer să plecăm. Eu tot cred că PDL poate deveni puternic și poate fi în mijlocul unui proiect politic de centru dreapta, dar aceasta numai dacă este în stare să fie partenerul lui Traian Băsescu, este adevărat”, susține Elena Udrea.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări privind atitudinea Elenei Udrea, că „nu poți fi un membru fidel al PDL contribuind la construcția unui alt partid” și a adăugat că lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru că „ipocrizia nu poate fi dusă la maximum”.

Întrebat înainte de ședința BPN al PDL în legătură cu faptul că vicepreședintele PDL Cezar Preda a spus că Elena Udrea are o atitudine duplicitară, Vasile Blaga a răspuns: „Eu cred că nu poți fi un membru fidel al PDL contribuind la construcția unui alt partid”.

Blaga a adăugat că, până la urmă, lucrurile vor fi clarificate „destul de repede”, precizând că va fi o ședință a Colegiului Director al PDL la Baia Mare.

„Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-și atingă obiectivele”, a spus Blaga.

Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă, Blaga a răspuns: „Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum”.

„Ca să fie foarte clar: toți colegii vor trebui să aibă o poziție tranșantă. Ce doresc în viață: în PDL urmărind obținerea de către acest partid a obiectivelor pe care și le propune sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-și poată atinge la un moment dat obiectivele. Lucrurile acestea trebuie lămurite, deocamdată nu mă pronunț, dar lucrurile trebuie lămurite”, a adăugat Vasile Blaga.

Vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, la RFI, că ține de Elena Udrea să iasă din duplicitate și să decidă dacă rămâne în PDL sau pleacă la Mișcarea Populară, arătând că Udrea nu este previzibilă și că este important să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii.

„Nu mă gândesc să plec din PDL, mă gândesc să contribui la unitatea dreptei, să încerc să sprijin ca PDL, Partidul Mișcarea Populară, Forța Civică, PNȚCD, de ce nu și PNL când va fi dat afară de la guvernare să construiască un pol politic puternic care să se lupte cu PSD”, a declarat Elena Udrea, vineri seară, la Realitatea TV.

Ea a spus că toate formațiunile din opoziție – PDL, PMP, FC, PNȚCD – trebuie să creeze un proiect unic opozant la USL în acest moment, iar când PNL va fi dat afară de la guvernare și Crin Antonescu schimbat din fruntea partidului/ se poate face o alianță inclusiv cu PNL care să aibă candidat comun la alegerile prezidențiale din 2014.

Udrea a spus că ar fi mult mai bine pentru dreapta românească să facă acest front comun și că este nevoie să fie lăsate proiectele personale deoparte pentru acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?