Udrea: „Eu aș prefera să fac parte din categoria țăranilor, dacă ne împărțim în intelectuali, țărani și clasă muncitoare”

Udrea: „Eu aș prefera să fac parte din categoria țăranilor, dacă ne împărțim în intelectuali, țărani și clasă muncitoare
Publicat: 03/03/2013, 11:20
Actualizat: 22/08/2014, 23:26

Pornită în campania pentru șefia PDL, Elena Udrea ajuns sâmbătă după-amiază la Brașov, unde și-a prezentat moțiunea de candidatură în fața câtorva zeci de membri ai organizației locale. Alături de fostul ei șef de partid și guvern, Emil Boc, Udrea a fost întâmpinată cu un buchet de trandafiri roz, de care era agățat un bilețel cu urarea „O primăvară frumoasă, dna. Președinte!”. Deputata democrat-liberală nu a pierdut timpul cu amabilități și a încercat să-și convingă colegii că este cea mai potrivită pentru șefia partidului. „Credibilitatea unui om politic se măsoară în voturi, întotdeauna când am candidat în fața electoratului am reușit să conving oamenii să mă voteze. Chiar în decembrie credibilitatea mea ca om politic s-a văzut în faptul că am luat aproape 43 la sută, un scor foarte bun în PDL, unul dintre cele mai bune scoruri din partid la nivel personal, 12000 de voturi, față spre exemplu de dl. Blaga, care a luat cam jumătate din cât am luat eu!”, a spus Udrea.

Pedelista nu a uitat nici de „reformiștii” care încearcă să obțină conducerea partidului în frunte cu Monica Macovei. „Eu aș prefera să fac parte din categoria țăranilor, dacă ne împărțim în intelectuali, țărani și clasă muncitoare!”, a spus ea.

A urmat și o „lămurire”, de data asta privind eventualitatea candidaturii sale la președinția României, dacă i-ar cere acest lucru Traian Băsescu: „Nu cred că se va întâmpla asta! Consider că un mare succes pentru România, pentru societatea noastră, pentru clasa politică este dacă o femeie va putea fi aleasă într-o competiție așa de grea cum este asta, și atât de reală, de adevărată, în fruntea unui partid politic, pentru început este un pas suficient. Cred că România nu este atât de misogină încât să nu voteze o femeie președinte, doar că probabil nu în 2014. Și, oricum, trebuie văzut tipul de femeie politician care ar fi votată în România”.

Scripcaru: „Nu semnez, dom”le, nici o moțiune, că n-am avut timp să le citesc!”

Deși șeful PDL Brașov, primarul George Scripcaru, care este și vicepreședinte național al partidului, se numără printre apropiații Elenei Udrea, aceasta e departe de a fi sigură, la congresul din 23 martie curent, de voturile pedeliștilor de sub Tâmpa. Dovadă că prim-vicele organizației județene, senatorul Nicolae Vlad Pop,a se numără printre cei dintre semnatarii moțiunii lui Vasile Blaga. „Fiecare va vota cu cine va dori, așa e corect, nu?”, a explicat pentru gândul edilul George Scripcaru. Întrebat dacă el a semnat deja moțiunea Elenei Udrea, Scripcaru a spus: „Nu semnez, dom”le, nici o moțiune, că n-am avut timp să le citesc pe nici una, am fost ocupat până acum numai cu FOTE, azi e prima zi că am venit pe la partid! O să le citesc, să văd ce scrie în fiecare, și după aia o să mă hotărăsc pe care o susțin, e destul timp. Plus că în 10 martie vine la Brașov să-și prezinte moțiunea și Vasile Blaga, apoi o să vină și Monica Macovei, trebuie să discutăm și cu ei”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul