UE vrea să blocheze „concurența neloaială” a Chinei / Beijingul este nemulțumit de ancheta antisubvenție privind vehiculele electrice

UE vrea să blocheze „concurența neloaială” a Chinei / Beijingul este nemulțumit de ancheta antisubvenție privind vehiculele electrice
Publicat: 26/09/2023, 13:44
Actualizat: 26/09/2023, 13:46

Uniunea Europeană s-a focusat pe China. Președinta Comisiei Europene vrea să întărească blocul comunitar împotriva „concurenței neloiale” a Chinei, în timp ce Comisarul UE pentru Comerț Valdis Dombrovskis a mers la Beijing să rezolve îngrijorarea europenilor privind  „dezechilibrul din relația noastră”. Între timp, în Marea Britanie se fac sondaje printre generația Z, care nu este deloc interesată de relația UK-China și de securitatea națională, ci este preocupată, mai degrabă, de accesibilitatea obiectelor de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile și mașinile.

Aflată la Praga, unde a vorbit despre Pactul verde european, Ursula von der Leyen a evidențiat marți importanța anchetei antisubvenție lansate de organismul de conducere al UE privind vehiculele electrice din China.

Piețele globale sunt inundate de mașini electrice chinezești ieftine, iar prețul acestora este menținut artificial la un nivel scăzut de subvenții uriașe de stat. De aceea, de aceea lansăm o investigație antisubvenție asupra vehiculelor electrice care vin din China. Companiile europene vor fi întotdeauna pregătite pentru o concurență adevărată. , concurența privind rentabilitatea și calitatea. Dar trebuie să fie echitabilă și vom proteja companiile europene de concurența neloială, a declarat von der Leyen, citată de AP.

Von der Leyen a promis că țările europene „vor fi întotdeauna pregătite pentru o concurență adevărată”, dar blocul își va proteja membrii de „concurență neloială”.

Pe cealaltă parte a globului un alt membru al Executivului european, Valdis Dombrovskis, a fost primit de vicepremierul He Lifeng cu aceeași îngrijorare, a Chinei, care și-a exprimat „nemulțumirea puternică” a Beijingului față de investigația lansată de UE cu privire la subvențiile chineze pentru vehiculele electrice, anunță Politico.

China speră că UE va exercita reținere în ceea ce privește utilizarea remediilor comerciale și să mențină stabilă așteptările privind dezvoltarea comerțului UE-China, a declarat vicepremierul He Lifeng într-o conferință de presă comună cu Dombrovskis, conform sursei citate.

Politico a relatat, după discuțiile celor doi că, observațiile vicepremierului, care este considerat în general unul dintre cei mai apropiați confidenți ai liderului chinez Xi Jinping, „nu au fost de bun augur pentru speranțele Europei de a reechilibra relația comercială într-un moment de adâncire a tensiunilor geopolitice”.

Daca la nivelul UE, liderii sunt preocupați de relațiile cu Beijingul, și Marea Britanie ia pulsul, în rândul populației, de data aceasta. Un nou sondaj care analizează relația Regatului Unit cu China, prezentat de The Telegraph, arată că mai puțin de o treime dintre mileniali și generația Z ar acorda prioritate securității naționale în fața accesului la obiectele de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile și mașinile.

Opinia majoritară este că reducerea comerțului cu echipamente de infrastructură, cum ar fi panourile solare și componentele 5G, ar crește negativ prețul acestor bunuri, scrie The Telegraph.

Din cei 1.500 de adulți chestionați în Marea Britanie, doar 27% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani și 29% dintre cei cu vârsta între 25 și 34 de ani au spus că preocupările privind securitatea națională sunt mai importante pentru ei decât accesibilitatea obiectelor de zi cu zi, conform sursei citate.

În schimb, jumătate dintre cei chestionați din acele grupe de vârstă au spus că au dat prioritate prețurilor mai mici la bunurile de zi cu zi și echipamentele de infrastructură mai presus de securitatea națională, 22% spunând că „nu știu” ce contează mai mult.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

Mult așteptatul tanc american M1 Abrams ajunge într-un moment PROST în Ucraina. Iată de ce

Christine Lagarde manifestă optimism prudent privind economia zonei euro / Președintele BCE vrea continuarea politicilor monetare restrictive

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Victor Ciutacu l-a făcut praf pe Tolontan. „Nu am de ce să îl regret. Este....”
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Venezuela se pregătește de invazie. Maduro mobilizează armata și anunță anexarea unui teritoriu cât Grecia...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Românii au luat credite pentru facturi, lemne sau porcul de Crăciun. Cât plătesc rata pentru...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Cine cedează dacă ambii șoferi au prioritate pe un drum îngust?
Cine este criminalul care a îngrozit România?! El l-ar fi decapitat pe bărbatul din Olt...
Redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, Bogdan Stamatoiu, în stare gravă după ce a fost implicat...
Părintele Cleopa a avut parte de o vizită ciudată la bordei
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
EXCLUSIV. Tolontan se răzbună pe Ringier! Planul diabolic pus la cale după ce a fost...
Revoluția CUANTICĂ este AICI! Anunțul făcut ASTĂZI de cel mai puternic OM din lume
PUNCTUL DE PENSIE se schimbă radical! Vestea a venit direct de la CASA DE PENSII
Horoscopul lui Dom’ Profesor – 7 decembrie 2023. Superstiții... 
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Bulă: Iubito, uită-te ce vreme frumoasă este afară și tu stai în bucătărie...