UE vrea să blocheze „concurența neloaială” a Chinei / Beijingul este nemulțumit de ancheta antisubvenție privind vehiculele electrice

UE vrea să blocheze „concurența neloaială” a Chinei / Beijingul este nemulțumit de ancheta antisubvenție privind vehiculele electrice
Publicat: 26/09/2023, 13:44
Actualizat: 26/09/2023, 13:46

Uniunea Europeană s-a focusat pe China. Președinta Comisiei Europene vrea să întărească blocul comunitar împotriva „concurenței neloiale” a Chinei, în timp ce Comisarul UE pentru Comerț Valdis Dombrovskis a mers la Beijing să rezolve îngrijorarea europenilor privind  „dezechilibrul din relația noastră”. Între timp, în Marea Britanie se fac sondaje printre generația Z, care nu este deloc interesată de relația UK-China și de securitatea națională, ci este preocupată, mai degrabă, de accesibilitatea obiectelor de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile și mașinile.

Aflată la Praga, unde a vorbit despre Pactul verde european, Ursula von der Leyen a evidențiat marți importanța anchetei antisubvenție lansate de organismul de conducere al UE privind vehiculele electrice din China.

Piețele globale sunt inundate de mașini electrice chinezești ieftine, iar prețul acestora este menținut artificial la un nivel scăzut de subvenții uriașe de stat. De aceea, de aceea lansăm o investigație antisubvenție asupra vehiculelor electrice care vin din China. Companiile europene vor fi întotdeauna pregătite pentru o concurență adevărată. , concurența privind rentabilitatea și calitatea. Dar trebuie să fie echitabilă și vom proteja companiile europene de concurența neloială, a declarat von der Leyen, citată de AP.

Von der Leyen a promis că țările europene „vor fi întotdeauna pregătite pentru o concurență adevărată”, dar blocul își va proteja membrii de „concurență neloială”.

Pe cealaltă parte a globului un alt membru al Executivului european, Valdis Dombrovskis, a fost primit de vicepremierul He Lifeng cu aceeași îngrijorare, a Chinei, care și-a exprimat „nemulțumirea puternică” a Beijingului față de investigația lansată de UE cu privire la subvențiile chineze pentru vehiculele electrice, anunță Politico.

China speră că UE va exercita reținere în ceea ce privește utilizarea remediilor comerciale și să mențină stabilă așteptările privind dezvoltarea comerțului UE-China, a declarat vicepremierul He Lifeng într-o conferință de presă comună cu Dombrovskis, conform sursei citate.

Politico a relatat, după discuțiile celor doi că, observațiile vicepremierului, care este considerat în general unul dintre cei mai apropiați confidenți ai liderului chinez Xi Jinping, „nu au fost de bun augur pentru speranțele Europei de a reechilibra relația comercială într-un moment de adâncire a tensiunilor geopolitice”.

Daca la nivelul UE, liderii sunt preocupați de relațiile cu Beijingul, și Marea Britanie ia pulsul, în rândul populației, de data aceasta. Un nou sondaj care analizează relația Regatului Unit cu China, prezentat de The Telegraph, arată că mai puțin de o treime dintre mileniali și generația Z ar acorda prioritate securității naționale în fața accesului la obiectele de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile și mașinile.

Opinia majoritară este că reducerea comerțului cu echipamente de infrastructură, cum ar fi panourile solare și componentele 5G, ar crește negativ prețul acestor bunuri, scrie The Telegraph.

Din cei 1.500 de adulți chestionați în Marea Britanie, doar 27% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani și 29% dintre cei cu vârsta între 25 și 34 de ani au spus că preocupările privind securitatea națională sunt mai importante pentru ei decât accesibilitatea obiectelor de zi cu zi, conform sursei citate.

În schimb, jumătate dintre cei chestionați din acele grupe de vârstă au spus că au dat prioritate prețurilor mai mici la bunurile de zi cu zi și echipamentele de infrastructură mai presus de securitatea națională, 22% spunând că „nu știu” ce contează mai mult.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

Mult așteptatul tanc american M1 Abrams ajunge într-un moment PROST în Ucraina. Iată de ce

Christine Lagarde manifestă optimism prudent privind economia zonei euro / Președintele BCE vrea continuarea politicilor monetare restrictive

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?