Ultrașii AUR colindă PSD-PNL cu DRIC și FANFARĂ în București, Timișoara și Iași. PSD îi întâmpină cu: ”Nu primim bătăuşi”, ”Zero legi, doar violuri”

Publicat: 07/02/2024, 20:10
Actualizat: 07/02/2024, 22:17

Ultrașii AUR au flancat solemn un dric cu de toate de la Piața Universității la Palatul Victoria într-un manifest pro-democrație. Simpatizanții principalului partidului de opoziție acuză prin lozinci și efecte de scenă coaliția PSD-PNL că îngroapă democrația prin comasarea alegerilor europarlamentare cu localele, aproape decisă, și posibilitatea prezidențialelor simultane cu parlamentarele la pachet. Liderul Simon a lipsit la reprezentația din București, el conducând un pâlc de vreo sută de suflete în Orașul Libertății, Timișoara.

Cortegiul a fost flancat de un dispozitiv decent de jandarmi și acompaniat de un taraf de gorniști profesioniști într-ale funerare. La sediile PSD şi PNL, social-democraţii i-au întâmpinat pe cei de la AUR cu mesaje pe gard: ”Nu primim bătăuşi”, ”Zero legi, doar violuri” şi un indicator spre Ambasada Rusiei. Jadarmii au format o baricadă în fața sediului central al PSD de pe bulevardul Kiseleff, de lângă Ambasada Rusiei.

Simion a condus fanfara la Timișoara

George Simion a condus în persoană un pâlc 100 de persoane, membri şi simpatizanţi AUR, în faţa sediului PSD Timiş. Simion a transmis ”că mergem până la capăt ca la Timişoara 1989”. S-a scandat disciplinat ”PSD şi PNL, aceeaşi mizerie” sau ”Nica ieşi afară, javră ordinară” şi ”Libertate”.

Protestele se organizează în cele 41 de judeţe ale ţării şi vin să comemoreze. Cortegiile funerare nu au nevoie de autorizaţii. Ce face Marcel şi Nicu, îngroapă democraţia din România, consideră Simion.

Apoi, „Liderul” s-a fotografiat cu  cei prezenţi, a împărţit autografe şi a vorbit cu oamenii. Ulterior protestatarii s-au deplasat la sediul PNL Timiș, unde au avut parte de aceeași primire ca la București și Iași, plus ”Te abuzez sexual, scroafo”.

Plimbare pe pietonal la Iași

O mână de membri şi simpatizanţi AUR au protestat, miercuri seară, și la Iaşi, cerând ca alegerile să nu fie comasate. Manifestanţii s-au adunat în faţa sediului AUR din centrul oraşului, apoi au pornit în marş pe pietonalul Ştefan cel Mare către sediul PSD Iaşi. Manifestații au strigat printre altele ”Vrem dreptate, Nu anticipate”, ”PSD şi PNL, aceeaşi mizerie”, ”Ciolacu, pui de dictator”, ”Trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi ”Vrem alegeri libere”. În faţa sediului PSD, participanţii la protest au aprins candele şi au ţinut un minut de reculegere, pentru ”moartea democraţiei”. Mesajul PSD pentru colidători a fost identic: ”Nu primim bătăuşi”.

Citiți și: Liderul grupului deputaţilor PSD a depus PLÂNGERE penală pe numele parlamentarilor AUR: „O încălcare gravă a securităţii”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple