Un cunoscut primar din PSD, prins în flagrant când oferea mită unui jurnalist

Un cunoscut primar din PSD, prins în flagrant când oferea mită unui jurnalist
Publicat: 07/03/2018, 19:47

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, Nicolae Moldovan, a confirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, existența unui dosar în care procurorii derulează cercetări în cazul primarului comunei Beliș, Viorel Matiș, pentru dare de mită, edilul fiind prins în flagrant în timp ce dădea mită unui jurnalist.

„Răspunsul este da, confirm un caz de flagrant de dare de mită unui jurnalist de către primarul din Beliș”, a spus Moldovan.

Primarul Viorel Matiș este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Surse judiciare au precizat că primarul Viorel Matiș i-ar fi dat jurnalistului suma de 200 de euro pentru a nu mai publica articole defăimătoare despre el. Flagrantul a fost organizat de ofițerii DGA, după ce jurnalistul a făcut un denunț împotriva edilului.

Potrivit unei postări a Info Huedin pe o rețea de socializare, publicația este parte în dosar, astfel că jurnaliștii nu pot face precizări suplimentare.

„Pentru a pune capăt speculațiilor, ne vedem obligați să facem o precizare: confirmăm că Viorel Matiș, primarul din Beliș, a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce încerca să cumpere cu bani tăcerea unui reporter INFO Huedin și Ziarul Clujean. Pentru că suntem parte în dosar, nu putem face alte precizări la acest moment”, se arată în postare.